Hardt ut mot eks-statsråd:

- «Molboforslag» om Nav

Advokat Olav Lægreid mener at et Nav-ombud og makspris for advokater i Nav-saker er «molboforslag» fra Rigmor Aasrud (Ap).

- OPPSIKTSVEKKENDE: «Det er oppsiktsvekkende at Aasrud som stortingspolitiker og tidligere statsråd har forstått så lite av hvordan en rettsstat fungerer», mener advokat Olav Lægreid. Foto Kristin Svorte
- OPPSIKTSVEKKENDE: «Det er oppsiktsvekkende at Aasrud som stortingspolitiker og tidligere statsråd har forstått så lite av hvordan en rettsstat fungerer», mener advokat Olav Lægreid. Foto Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Advokat Olav Lægreid bruker storslegga mot nestleder Rigmor Aasrud (Ap) i Stortingets arbeids- og sosialkomité.

Den tidligere fornyings-, administrasjons- og kirkeministeren vil ha fortgang i planene om et Nav-ombud, og tok i Dagbladet denne uka til orde for makspris for advokater i Nav-saker.

«Her kommer Aasrud med det ene molboforslaget etter det andre. Det er oppsiktsvekkende hvor inkompetent og korttenkt man kan være som stortingspolitiker og eks-statsråd», skriver Lægreid i en tekstmelding til Dagbladet.

«Et NAV-ombud er oppskriften på å lage nye blindsoner og glassvegger for NAV-saker. Straks et ombud begynner å nøye seg med å reagere på for eksempel 70 prosent av alt NAV gjør galt, vil 30 prosent av feilene havne i blindsonen. Det oppstår en glassvegg som det er umulig for den 30-prosenten av ofrene å komme gjennom,» skriver han.**

- Diskriminering

Saken til Lægreids tidligere klient Monica Foss (47) er bakgrunnen for den politiske krangelen med Aasrud**. Foss vant i fjor mot Nav i lagmannsretten.

Etter fem års kamp nektet Nav i sommer henne likevel økt uføretrygd - bare med en annen begrunnelse enn den lagmannsretten kjente ugyldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer