Molde-ordfører:

Molde-ordfører: Hadde fire samtaler med statssekretær

Ordfører Torgeir Dahl (H) i Molde sier han hadde fire telefonsamtaler på til sammen 28 minutter med statssekretær Peder Weidemann Egseth (H) lørdag og søndag.

ORDFØRER: Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) sier han hadde fire telefonsamtaler med statssekretær Peder Egseth lørdag og søndag, melder NTB. Foto: Vidar Ruud / NTB.
ORDFØRER: Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) sier han hadde fire telefonsamtaler med statssekretær Peder Egseth lørdag og søndag, melder NTB. Foto: Vidar Ruud / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) sier han hadde fire telefonsamtaler med statssekretær Peder Egseth lørdag og søndag, melder NTB.

I et notat beskriver ordføreren i detalj kontakten han hadde med Statsministerens kontor før og etter at han i helgen ble intervjuet av VG om smittesituasjonen i Oslo, ifølge NTB.

Dahl åpner nå opp om kontakten med Erna Solbergs statssekretær.

Tidslinjen

Den første kontakten skjedde noen timer før intervjuet. Det var da Dahl som kontaktet Egseth.

- Samtalen varte i 4 minutter, og jeg ba om hjelp til å komme i kontakt med noen fra riksmedia, skriver Dahl.

Det ble også utvekslet SMS-er, og Dahl snakket med Egseth tre ganger til på søndag, etter at intervjuet var blitt publisert.

De fire telefonsamtalene hadde en samlet varighet på 28 minutter.

I notatet nevner Dahl også at han var i kontakt med Egseth i forbindelse med at han deltok i Politisk kvarter på NRK 11. februar.

Solberg: - Kjente ikke til saken

Det var søndag at Molde-ordføreren kritiserte måten Oslo kommune og byrådsleder Raymond Johansen har håndtert coronapandemien. Mandag avslørte NRK at ordføreren var i kontakt med statssekretær Peder W. Egseth før intervjuet med VG.

Det fikk Raymond Johansen til å reagere.

- Nå forventer jeg at Erna Solberg går ut og avklarer: Handlet statssekretæren i forståelse med statsministeren eller ikke? Og vil Erna Solberg beklage at Statsministerens kontor har vært så involvert i å forberede dette angrepet og bidratt til å plante det i media? skrev Johansen i en SMS til Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg sa til NRK, formidlet via sin statssekretær Rune Alstadsæter, at hun ikke hadde kjentskap til saken.

- Jeg kjente ikke til saken før jeg leste den i VG søndag.

Statsministeren tar fremdeles avstand fra saken.

- Jeg har sagt at dette er et sidespor, og at det er en debatt vi ikke trenger å ha. Kommunene gjør så godt de kan den krevende situasjonen vi står i nå, sier Solberg til TV 2 tirsdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer