Moldespillerne i bonuskrig

MOLDE (Dagbladet): Da Kjell Inge Røkke åpnet kontoen på seiersfesten i Mallorca, var det bare midlertidig. Nå krever spillerne en større del av et overskudd på minst 25 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens RBK-spillerne får 27,5 prosent av overskuddet mesterligadeltakelsen gir totalt, er moldespillerne tilbudt beskjedne ni prosent til fordeling.

Etter det Dagbladet kjenner til var MFK-spillerne forespeilet de samme bonusordningene som RBK-spillerne i Mesterligaen. Men rett etter at Molde slo CSKA Moskva sensasjonelt 4-0 hjemme, endret Molde-eierne tilbudet.

Investeringer

Moldespillerne så bort fra tilbudet i dobbeltkampene mot Mallorca, men satte seg til forhandlingsbordet med klubben i går.

- Det er riktig at RBK gir spillerne mer av overskuddet, men den klubben har også mer penger etter flere års deltakelse i Mesterligaen og et større publikumsgrunnlag, sier sportslig leder Olav Boksasp.

- Vi misliker at spillerne for en tid siden belyste bonussaken i pressen. For oss er det viktig at klubben sitter igjen med midler til framtidige investeringer etter Mesterligaen, sier han.

Kaptein Knut Fostervold vil ikke kommentere bonusene.

- Jeg kan bare bekrefte at vi er i forhandlinger med klubben om bonuser. Vi er på ingen måte grådige i forhold til den gevinsten vi har tilført klubben. Dette er kanskje den eneste gangen vi får sjansen til en slik bonus, sier Fostervold.

150000 i bonus

Moldespillerne har allerede sikret seg drøyt to millioner i bonuser i forbindelse med de to kvalifiseringsrundene. De som har spilt kvalifiseringskampene har allerede fått 150000 kroner ekstra før spillet i Mesterligaen starter.

I Mesterligaen blir bonusene todelt. Den sikre delen gjelder andelen av overskuddet som Molde allerede har sikret seg gjennom deltakelsen. Her blir det trolig 2,5 millioner til fordeling på de 20 spillerne i A-stallen. I tillegg fordeles om lag 400000 kroner for hvert poeng de sikrer seg i gruppespillet. Eierne sitter til sammenlikning igjen med 800000 bonuskroner pr. poeng.