UTBRYTERE: Ukrainske grensevakter på grensa til utbryterrepublikken Transnistria i Moldova. Nå vil Transnistria ta samme vei som halvøya Krim inn i Russland. Foto: REUTERS / Scanpix / Yevgeny Volokin
UTBRYTERE: Ukrainske grensevakter på grensa til utbryterrepublikken Transnistria i Moldova. Nå vil Transnistria ta samme vei som halvøya Krim inn i Russland. Foto: REUTERS / Scanpix / Yevgeny VolokinVis mer

Moldovsk utbryterregion håper også å bli russisk

Utbryterrepublikken Transnistria i Moldova vil nå også prøve å få bli en del av Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Transnistria ligger inneklemt mellom Moldova, som området folkerettslig tilhører, og Ukraina. Elva Dnestr skiller Transnistria på østredden fra resten av Moldova vest for elva.

Ifølge den russiske avisa Vedomosti har lederen for republikkforsamlinga i Transnistria henvendt seg til sin kollega i den russiske statsdumaen med ønsker om lovendringer som gjør det mulig for den moldovske delrepublikken å slutte seg til den russiske føderasjonen, etter modell fra Krim.

Det russisk-pregede Transnistria løsrev seg i praksis fra Moldova etter en kort krig på begynnelsen av 1990-tallet. I 2006 ble det holdt folkeavstemning der 97 prosent sa ja til å slutte seg til Russland.

(NTB-TT)