Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mølle i Vestfold brant ned

Politiet kjenner ikke årsaken til brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgen Aktiemølle utenfor Andebu i Vestfold ble totalskadd i en brann natt til torsdag.

Brannvesenet varslet politiet klokka 22.15 onsdag kveld, og den hundre år gamle mølla ble raskt overtent i det Tønsbergs Blad beskriver som «en meget heftig brann». Flammene var synlig på lang avstand.

- Brannvesen og politi rykket ut, og lederen på mølla kunne bekrefte at det skulle være en form for eksplosjonsfare med melstøv. I tillegg brant det i animalsk fett, så det ble etablert en sikkerhetssone på 250 meter, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mølla ligger tre og en halv kilometer øst for Andebus sentrum, like over grensen til nabokommunen Stokke.

Brannvesenet hadde kontroll på flammene like før midnatt, og i 2-tiden natt til torsdag avsluttet brannvesenet arbeidet på branntomten. Det var den eldste delen av bygningen som brant, opplyser politiet.

Brannvakt er opprettet og åstedet sperret. Politiets kriminalteknikere vil sette i gang undersøkelser senere, opplyser Indahl.

Det ble raskt klart at det ikke var fare for mennesker i brannen.

- Jeg fikk melding klokka 2213, og det første vi gjorde, var å forsikre oss om at det ikke var folk i bygningene, sier daglig leder Rune Aamli ved Borgen Aktiemølle til Sandefjords Blad.

Ifølge avisen er bygningen nærmest brent ned til grunnen.

(NTB)