DREPT: I julie forsvant Mollie Tibbetts etter en joggetur. En 24 år gammel mann har forklart seg om drapet i avhør. Foto: NTB Scanpix
DREPT: I julie forsvant Mollie Tibbetts etter en joggetur. En 24 år gammel mann har forklart seg om drapet i avhør. Foto: NTB ScanpixVis mer

Donald Trump:

Mollie (20) ble drept. Nå krever Trump Mexico-mur

I om lag en måned var Mollie Tibbetts (20) savnet. Mannen som er siktet for å ha drept henne, har vekket Donald Trumps interesse.

En gang mellom kvelden 18. juli og den påfølgende morgenen forsvant den 20 år gamle studenten Mollie Tibbetts. Den siste sikre observasjonen som ble gjort av studenten, var da hun jogget sin vanlige kveldsrunde.

Politiet gikk bredt ut, og over 200 personer ble avhørt i et forsøk på å finne henne. Uker seinere fikk de endelig sitt gjennombrudd, da en mann som bor i nabolaget viste dem en video fra overvåkingskameraet sitt, ifølge CNN.

Kriminaletterforsker i Iowa-politiet, Rick Rahn, opplyser om at overvåkingsvideoen viser Tibbetts som løper forbi, og en mørk bil som følger etter henne.

Dette ledet politiet til pågripelsen av en 24 år gammel mann mandag.

Forklarte seg om drapet

Rahn forteller at 24-åringen har forklart seg om hendelsen i avhør. Etter en stund skal den siktede har parkert bilen, og nærmet seg Tibbetts til fots.

- Han fortalte at Mollie på et tidspunkt tok tak i telefonen sin og sa: «La meg være i fred, ellers ringer jeg politiet». Så begynte hun å løpe, mens den siktede løp etter.

24-åringen har forklart at han klarte å ta henne igjen, men fikk panikk og husker ikke hva som skjedde videre.

Tirsdag ble Mollie trolig funnet gjemt i en kornåker, etter instrukser fra den siktede. Politiet har ennå ikke identifisert liket, og venter på obduksjonsrapporten før de kan komme med den endelige bekreftelsen.

Trumps uttalelse

Regjeringen har i en uttalelse sagt at drapssiktede oppholdt seg ulovlig i landet, mens forsvareren hans hevder det «kan dreie seg om tolking».

Det vekket Donald Trumps oppmerksomhet. Natt til torsdag la presidenten ut en video på Twitter, hvor han bruker drapet som et eksempel på hvorfor USA trenger Mexico-muren.

- Mollie Tibbetts - en fantastisk, ung kvinne - er nå permanent separert fra sin familie. En person tok seg inn ulovlig fra Mexico og drepte henne.

«Patetiske lover»

Videre sier han at USA trenger muren, og at Republikanerne må endre innvandringslovverket, for «Demokratene gjør det ikke».

- Dette er bare et tilfelle av mange. Vi har skrekkelig mange tilfeller av kriminalitet som kommer over grensene. Vi har de verste lovene i verden. Ingen har lover som USA, de er strengt tatt patetiske.

- Muren bygges. Vi har startet med det, men vi trenger finansiering for årets bygging. Så alt jeg kan si til familien til Mollie Tibbetts: Gud velsigne dere. Gud velsigne dere.