ORKESTERPLASS: Oslogutten David Smith (22) fikk oppleve Obamas innsettelse på nært hold. Foto: Sveinung U. Ystad
ORKESTERPLASS: Oslogutten David Smith (22) fikk oppleve Obamas innsettelse på nært hold. Foto: Sveinung U. YstadVis mer

«Mon tro hvordan den rolige og grasiøse Barack har det nå?»

David (22) gir deg stemningsrapport fra Obama-festens første rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


David Smith (22) fra Oslo har tilbrakt de siste dagene i Washington, midt blant toppdiplomater og rådgivere fra Det hvite hus, og kjente politikere som Colin Powell og Al Gore.

I dag hadde han orkesterplass og eksklusiv adgang til å følge den historiske innsettelsen av Barack Obama.

- Det er overveldende å være her, sier David, når Dagbladet.no møter ham ved Washington-monumentet i hjertet av den amerikanske hovedstaden tidligere i dag.

Nå har unge Smith akkurat opplevd at Barack Obama ble tatt i ed som USAs 44. president. Han sender følgende stemningsrapport til Dagbladet.no´s lesere:

«Til tross for kontroverser i forkant blir åpningsbønnen meget godt mottatt. Aretha Franklin synger som en gudinne, og Joe Biden sverges fort inn. Alt går fort plutselig.»

«Barack Hussein Obama er innsatt som president! Damen til venstre for meg gråter av glede. Mannen på min høyre side gråter av glede. Jeg trodde ikke jeg skulle det også. Dette er stort!»

«Obamas tale inspirerer USA til å holde ut og jobbe med målet. I det han maner til samarbeid, toleranse og forandring blir han møtt med en storm av applaus. Det er totalt overveldende å være så langt foran og kjenne denne jubelen i ryggen.»

«Mon tro hvordan den rolige og grasiøse Barack har det nå?»

«Kaos! Nå er det komplett kaos i DC. Å komme seg til paraden vil vise seg å være vanskeligere enn antatt. På samme måte som plassen foran innsettelsen fyltes opp, ble hele paraderuten beleiret av håpefulle tilskuere. Denne byen er snudd på hodet! Og jeg er sliten...»