TATT AV BØLGENE: Mona Holsæter Fjelnset (9) og Nicoline Brattøy Løvik (9) omkom da bølgene traff dem mens de lekte på svaberget i går. FOTO: Brunsvika.net/Scanpix
TATT AV BØLGENE: Mona Holsæter Fjelnset (9) og Nicoline Brattøy Løvik (9) omkom da bølgene traff dem mens de lekte på svaberget i går. FOTO: Brunsvika.net/ScanpixVis mer

Mona (9) og Nicoline (9) omkom da bølgen traff

Politiet har offentliggjort navnene på de omkomne i Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
KRISTIANSUND (Dagbladet): Det var 9 år gamle Mona Holsæter Fjelnset og Nicoline Brattøy Løvik som mistet livet da bølgene traff dem under lek på svabergene ved Karihola i Kristiansund i går kveld.

Alle pårørende er varsla og orientert med at navnene blir offentliggjort i media, opplyser stabssjef Geir Kristoffersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt overfor Dagbladet.

I dag er byen i sorg.

- Det er utrolig tøft, sier rektor Paul Søvik ved Dalabrekka skole, der barna gikk.

En av jentenes tvillingsøster var med på svaberget og overlevde bølgen som kom. De to andre ble ført under vann. Det ble satt i gang en storstilt redningsaksjon, men livene til jentene sto ikke til å redde.

- I forrige uke lekte de, nå er de ikke her lenger. Det er så urettferdig, sier rektoren.

Rektor, ordfører og prost deltok i morges på en minnestund på skolen sammen med elevene.

- Det er lov å gråte og vise sorgen i dag. Elevene reagerer forskjellig. Noen reagerer spontant og viser sorgen, mens andre har det vondt inni seg. Det er ingen fasit på dette, sier Søvik.