Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mona føler seg uthengt som en eldreraner

Politiadvokat første vitne i testamentsaken. Men sa nei da Mona Høiness ga grønt lys for filming.

I RETTEN: Mona Høiness. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
I RETTEN: Mona Høiness. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et spørsmål fra TV2 om å få filme avhøret av det første vitnet i testamentstriden rundt Mona Høiness, skapte et par øyblikk av forvirring under skiftetvisten i Oslo tinghus i ettermiddag.

Første vitne etter at advokatene Fred A. Gade og Mette Yvonne Larsen hadde holdt sine hovedinnlegg, var politiadvokat Pål Vadsem i Oslo politidistrikt, en mangeårig venn av Mona Høiness.

Dommer Tove Merete Voldbæk var ikke like sikker som TV2s tolkning av domstollovens paragraf 133 om å tillate filming av vitnemål i sivile saker - så lenge det er ikke søkt på forhånd.

-Plaget i ti år Da grep Mona Høiness selv ordet.

- Jeg er blitt plaget i ti år, så dere må gjerne filme, sa advokaten, som kjemper for 100-millioners arven som Urdahl-ekteparets slektninger vil stoppe i skiftetvisten.

- Vil vitnet tillate filming? spurte Høiness' advokat da Pål Vadsem hadde tatt plass i vitneboksen.

- Nei, svarte politiadvokaten kontant, og dermed ble det ikke noe filming.

Vadsems vitnemål startet med Mona Høiness' bryllup på den nå nedlagte luksusrestauranten Le Canard i 1999.

Der var brudeparets aller nærmeste krets og familie samlet.

Vadsem fortalte at han husket spesielt godt bryllupstalene fra Monas far John Høiness og fra Synnøve Alver Urdahl i bryllupet.

Det var liten tvil hos politiadvokaten da og i seinere sosiale sammenhenger at Synnøve Alver Urdahl betraktet Mona som sin datter.

Han bekreftet likevel på spørsmål fra motpartens advokat Fred A. Gade at han bare var sikker på å ha møtte Synnøve Urdahl en gang etter bryllupet i 1999.

- Uthengt som eldreraner Han er ikke i tvil om at Mona Høiness har tatt striden om testamentet tungt, med utgangspunktet i «kjøret» fra finansbladet Kapital.

- Mona følte seg uthengt som en eldreraner, og det er langt fra hennes måte å være på. Hun er tvert i mot typen som kvier seg for å be sine venner om tjenester, sa Vadsem. 

Advokat Mette Yvonne Larsen la fram navnene på de andre vitnene som skal fortelle om det gode forholdet mellom Mona Høiness og avdøde Synnøve og Per Urdahl i dagene framover.

Flere juss-kjendiser På den lista står flere kjente navn i norsk juss: advokat Ellen Holager Andenæs, førstelagmann Ola Rygh i Agder, advokat Erling O. Lyngtveit og Stein Bendixen.

Han er sammen med Sidsel Wedon arrangør av de berømte fødselsselskapene for den døde hunden Raggen. Begge var vitner da testamentet ble skrevet 20. februar 2007.

Også Sidsel Wedon skal vitne sammen med Mona Høiness' ektemann Erik Øvergaard, hennes far John Høiness, stortingsreferent Elisabeth Kleppe, Synnøve Urdahls leger Svein Stixrud og Olaf Hesle og hennes frisør gjennom 40 år, Knut Fredrik Knutsen og Jan Valland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media