VANT I RETTEN: Trygve Hegnar vant over Mona Høiness i ærekrenkelsessaken hun hadde anlagt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VANT I RETTEN: Trygve Hegnar vant over Mona Høiness i ærekrenkelsessaken hun hadde anlagt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Mona Høiness tapte mot Hegnar i retten

Om seksuelle utsagn om henne som var skrevet på debattforumet HegnarOnline.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høiness mente seg ærekrenket av tre anonyme debattinnlegg på HegnarOnlines debattforum, og krevde 275 000 kroner i oppreisning.

- Jeg har ikke analysert dommen selv, men vi er glade for å ha fått medhold i saken. Vi synes dommen er riktig. Vi anførte også prinsipalt at sitatene ikke var ærekrenkende, sier HegnarOnlines advokat, Kyrre Eggen, til Nettavisen.

Styreleder Trygve Hegnar i Hegnar Media sier han ikke er overrasket over dommen.

- Det mest gledelige er likevel at vi vant fullstendig, og uten tvil, sier Hegnar til HegnarOnline.

Mona Høiness har ikke bestemt seg for om saken skal ankes.

- Vi skal først gjennomgå premissene for dommen nøye. Men det er grunn til å frykte at dette resultatet gir et signal om at det er fritt fram for anonym hets og sjikane på norske nettsteder. Med denne avgjørelsen blir det vanskelig å stoppe denne typen hatefulle og foraktfulle ytringer, sier Høiness i en pressemelding.

- Det er en trist dag for alle som er opptatt av et effektivt vern mot sjikane og hets på internett. Vi tror denne dommen er rettslig feil og i utakt med den alminnelige rettsfølelse, og vil innen ankefristen vurdere om den skal ankes, avslutter hun.

(NTB)