IKKE MEDHOLD:Mona Høiness krevde 275.000 kroner i oppreisning av Hegnar Media, fordi hun mente hun var blitt ærekrenket, men fikk ikke medhold. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
IKKE MEDHOLD:Mona Høiness krevde 275.000 kroner i oppreisning av Hegnar Media, fordi hun mente hun var blitt ærekrenket, men fikk ikke medhold. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Mona Høiness tar omkamp mot Hegnar

Anker erstatningssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Mona Høiness fortsetter kampen mot Hegnar Media og anker erstatningssaken hun anla mot medieselskapet.

Høiness' advokat Halvard Helle har studert premissene for frifinnelsen i Oslo tingrett grundig. De to mener at selskapet slapp for lett unna.

- Hvis ikke jeg tør å ta opp kampen mot slike ytringer, hvem skal da gjøre det? sa Høiness til NTB etter at dommen ble avsagt i begynnelsen av januar.

Saken dreide seg om tre seksuelle utsagn om henne som var skrevet anonymt på debattforumet Hegnar Online. Hun mente seg ærekrenket og krevde 275.000 kroner i oppreisning, men fikk ikke medhold i tingretten.

Anken begrenser seg ikke til hvorvidt utsagnene på Hegnars debattforum var ærekrenkende, men Høiness ber lagmannsretten også vurdere om de krenker hennes rett til privatliv, og om de er å regne som seksuell trakassering. Dermed vil innleggene være forbudt etter likestillingsloven, ifølge DN.no.

- Jeg er trygg på at tingrettens dom blir opprettholdt, sier Hegnar Medias advokat Kyrre Eggen.

Pressens faglige utvalg (PFU) som håndhever pressens etiske regler, den såkalte Vær varsom-plakaten, har for lengst konkludert med at uttalelsene var brudd på god presseskikk.

(NTB)