Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mona Høiness vant arvesaken om 100 millioner

Mona: - Ikke opptatt av pengene, men av å bli renvasket.

VANT: Kjendisadvokat Mona Høiness vant skiftetvisten for bygden i Oslo om 100-millionersarven etter ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Til høyre hennes prosessfullmektig, advokat Mette Yvonne Larsen, under behandlingen av saken i Oslo tinghus. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
VANT: Kjendisadvokat Mona Høiness vant skiftetvisten for bygden i Oslo om 100-millionersarven etter ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. Til høyre hennes prosessfullmektig, advokat Mette Yvonne Larsen, under behandlingen av saken i Oslo tinghus. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mona Høiness har vunnet arvesaken mot slektningene til det barnløse ekteparet Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl.

Dermed får den kjente advokaten beholde arven på rundt 100 millioner - med mindre slektningene bringer saken videre til Borgarting lagmannsrett.

Det er byfogden i Oslo som har avsagt dom i skiftetvistsaken.

- Ikke opptatt av pengene - Det viktigste for Høiness har hele tiden vært å få fram at hun ikke er opptatt av pengene, men å renvaske seg for alle anklagene hun har fått rettet mot seg, sier Mona Høiness' advokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet.

- Mona Høiness er veldig lettet selv. Hun har jo tross alt blitt kalt eldreraner, og er nå lettet over å bli trodd, sier advokat Mette Yvonne Larsen på vegne av sin klient.

300 000 hver til advokater Ifølge Larsen må tapende part bære saksomkostningene selv. 

 VERDIGFULL EIENDOM:  Villaen i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo utgjør en betydelig del av arven etter Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET.
VERDIGFULL EIENDOM: Villaen i Eckersbergs gate på Frogner i Oslo utgjør en betydelig del av arven etter Per Urdahl og Synnøve Alver Urdahl. FOTO: JACQUES HVISTENDAHL/ DAGBLADET. Vis mer

Det innebærer at hver av de åtte Urdahl-slektningene får en advokatregning på 300 000 kroner hver.

Deres egen advokat Fred A. Gade i Arntzen de Besche overleverte en regning på 1,7 millioner kroner da skiftetvisten ble avsluttet i Oslo tinghus forrige fredag, mens advokat Mette Yvonne Larsen la fram en regning på 725 000 kroner for jobben som hun og kolleger i Stabell  & Co. har gjort for Mona Høiness.

- Det er vanlig praksis at tapende part betaler alle saksomkostninger i slike saker, og her ligger det ikke an til noen deling, sa Mette Yvonne Larsen til Dagbladet da saken ble avsluttet i retten.

- Helt naturlig Retten har kommet frem til at det er helt naturlig at hun arver pengene ettersom hun har hatt en nær relasjon med Urdahl i mange år. Det har ikke vært noe press inne i bildet. Retten avviser også at Urdahl var dement da testamentet ble skrevet, sier Larsen etter den første gjennomgangen av dommen i arvetvistsaken.

Testamentet som gjorde familievennen Mona Høiness til enearving ble skrevet 20. februar 2007.

- Blandet roller Slektningene har hevdet at den da 87 år gamle kvinnen var for dement til å ivareta sine egne interesser og at Mona Høiness hadde blandet sine roller som advokat og enearving da testamentet ble skrevet.

Under skiftetvistsaken kom det fram at det  var enearving Mona selv som selv satte testamentteksten først på kladdepapir og så på pc etter diktat fra testamentvitnet Stein Bendixen - tidligere direktør i Norges Kommunalbank.

Også Bendixens kjæreste Sidsel Weedon og Mona Høiness' far John Høiness var tilstede som testamentvitner da enkefru Alver la fram sine ønsker muntlig i den fasjonable villaen i Eckersbergsgate på Frogner i Oslo, der Mona Høiness og ektemann Erik Overgaard har flyttet inn.

 VINNER OG TAPER:  Mona Høiness og hennes advokat Mette Yvonne Larsen under starten på skiftetvistsaken for byfogden i Oslo. Tapende parts advokat Fred A. Gade hilser på kolelga Larsen.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADET.
VINNER OG TAPER: Mona Høiness og hennes advokat Mette Yvonne Larsen under starten på skiftetvistsaken for byfogden i Oslo. Tapende parts advokat Fred A. Gade hilser på kolelga Larsen. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/ DAGBLADET. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media