Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mona Høvset slutter som kommunikasjonssjef i KrF

Etter ni år som KrFs kommunikasjonssjef slutter Mona Høvset i jobben. Hun avviser at beslutningen har noen sammenheng med KrFs veivalg i fjor høst.

SLUTTER: Mangeårig kommunkasjonssjef i KrF, Mona Høvset (t.v.), slutter i jobben.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SLUTTER: Mangeårig kommunkasjonssjef i KrF, Mona Høvset (t.v.), slutter i jobben. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Høvset mener tidspunktet er godt, i og med at 2020 er et mellomvalgår.

- I omorganiseringsprosessen KrF nå er inne i, synes jeg også at det er riktig å la ny organisasjon få sette seg med den som skal bli værende i posisjonen som kommunikasjonssjef, skriver hun på Facebook.

Høvset takker for gode år i KrF og avviser at beslutningen har noe å gjøre med den opprivende veivalgsprosessen i partiet for vel et år siden.

- Det har ingenting med veivalg å gjøre, skriver hun i en SMS til NTB.

Høvset slutter frivillig i jobben, fremholder generalsekretær Geir Morten Nilsen overfor nettstedet Medier24 , som omtalte saken først.

Høvset giftet seg i fjor med sin partner Louise Hill-Vegsund, og paret ble viet av KrFs stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold. Det skapte uro internt og krav om at Bekkevold måtte fratre som KrFs familie- og kulturpolitiske talsperson på Stortinget. Det sa imidlertid KrFs sentralstyre nei til.

KrF valgte i fjor høst etter en opprivende intern konflikt å samarbeide med dagens regjering, noe som førte til at partileder Knut Arild Hareide gikk av.

Høvset har sin siste arbeidsdag 20. desember og sier selv hun ikke har noen ny jobb å gå til.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media