Mona Juul godtar refs

Norges ambassadør i Israel, Mona Juul, har ikke anket Utenriksdepartementets avgjørelse i saken om prispenger fra Peres-senteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Juul hadde tre uker på seg til å si fra om hun godtok den skriftlige irettesettelsen. Alternativt kunne hun anket saken inn for Kongen.

- Både Utenriksdepartementet og Juul anser nå saken for avsluttet, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik til NTB.

Juul og ektemannen Terje Rød-Larsen mottok 50.000 dollar hver fra Peres-senteret i Israel i 1999, som belønning for deres fredsinnsats. Pengene ble ikke innrapportert til UD, slik tjenestereglementet tilsier. Juul ble derfor ilagt en skriftlig refs som blir stående i fem år før den slettes. Juul fikk beholde pengene, men valgte selv å returnere dem til Peres-senteret, noe UD var fornøyd med.

Rød-Larsen, som den gang også var ansatt i UD, har sagt at han akter å beholde pengene. Han er i dag spesialutsending for FN i Midtøsten.

Oppstyr

Formelt dreide det seg om en personalsak, men parets diplomatiske stjernestatus gjorde den til noe langt mer. Først i Israel, der saken dukket beleilig opp like etter at Rød-Larsen hadde kritisert den israelske hærens framferd i Jenin, deretter i Norge, hvor den ifølge kritikere var et eksempel på et Ap-nettverk som drev med uheldig rolleblanding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer