Mona Lisa-voktere streiker

Stressende jobb å passe på det verdensberømte maleriet, mener de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ansatte i Paris´s berømte museum Louvre har gått ut i streik. De krever bonus fordi de mener det er en stressende jobb å passe på Mona Lisa og andre storslåtte malerier, skriver BBC.

- Stresset er helt klart forbundet med antall besøkende, sier en av de ansatte, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, til nyhetsbyrået AFP.

Åpent

Adgangen til museet har vært gratis siden streikerne blokkerte billettskranken. Vaktene krever en bonus som de mener andre ansatte har blitt tilbudt, samtidig som de mener de er mer utsatt for stress ettersom de jobber «på gulvet».

- Det som er uutholdelig, er det konstante lurvelevenet som publikum lager, spesielt i populære rom som det med Mona Lisa eller Venus de Milo, sier den ansatte.

- På søndager, når museet er gratis, er det enda verre. Det kan være 65 000 besøkende på én dag. Det er uutholdelig og noen ganger til og med farlig.

- Ikke bruk blitz

De ansatte i entreen som leder til Mona Lisa forteller at de bruker mesteparten av tiden sin til å minne publikum på at de ikke må bruke blitz i rommet der den mystiske kvinnen henger utstilt.

STRESSENDE JOBB: Det er stressende å passe på mengden av publikum som vil se det verdensberømte bildet Mona Lisa, mener de ansatte på Louvre. Foto: AP/Scanpix
STRESSENDE JOBB: Det er stressende å passe på mengden av publikum som vil se det verdensberømte bildet Mona Lisa, mener de ansatte på Louvre. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Når antallet besøkende blir så stort, mens antallet vakter ikke øker, og når flere og flere rom åpnes, da blir jobben vår redusert til bare å takle strømmen, sier Christelle Guyader i streikekomiteen.

Ledelsen i Louvre sier til AFP at bare en liten del av museets ansatte streiker, og at streiken har liten effekt.