Mona og Ivar ble evakuert etter bombefunn: - Tar det pent og pyntelig

Bomben uskadeliggjort i natt.

EVAKUERT: Ekteparet Mona og Ivar Gonsholt registrerte seg ved Midtbygda skole i natt etter å ha blitt evakuert fra hjemmet sitt etter bombefunn i bolig på Snurråsen i Siljan. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
EVAKUERT: Ekteparet Mona og Ivar Gonsholt registrerte seg ved Midtbygda skole i natt etter å ha blitt evakuert fra hjemmet sitt etter bombefunn i bolig på Snurråsen i Siljan. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SILJAN/OSLO (Dagbladet): Beboerne på Snurråsen i Siljan tok politiets evakuering av boligfeltet med fatning, etter at det ble funnet en bombe i et av husene på feltet.

- Evakueringen gikk fint, det var ikke noe panikk, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Dagbladet møtte ekteparet Mona og Ivar Gonsholt på Midtbygda skole etter evakueringen. Der registrerte de seg før de valgte å kjøre til et annet sted for å sove.

- Folk tar det pent og pyntelig, forteller ekteparet til Dagbladet.

Det er nesten ingen på evakueringssenteret i 01.30-tida, og de aller fleste har funnet seg andre steder å være. Mange har slekt og venner i området, sier ekteparet.

På spørsmål om de kjenner til beboerne i huset med bomben, forteller paret at dette er ukjente mennesker for dem.

Midtbygda skole benyttes som samlingssted i slike situasjoner. Rådmannen i Siljan kommune og politibetjener var på plass for å registrere alle som ble evakuert.

I 2-tida opplyser politiet at sperringene er opphevet, og at beboerne kan flytte tilbake til sine hjem.