Mona Sahlin forfulgt av høyreekstremister

- De så ut til å hate meg sterkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere leder for svenske Sosialdemokratene, Mona Sahlin, fikk i går en ubehagelig opplevelse da hun ble forfulgt av tre menn fra det nynazistiske partiet Svenskarnas parti.

- De så ut til å hate meg sterkt, sa Sahlin til Expressen i natt. 

- Jeg måtte ha hjelp til å komme meg vekk derifra, sier hun til Aftonbladet.

Sahlin var på vei hjem til hotellet sitt i Visby da de tre mennene plutselig dukket opp like ved henne. Sahlin gjenkjente raskt mennene som medlemmer i det høyreekstreme partiet.

Varslet politiet Sahlin er en kjent kritiker av rasisme og fremmedfrykt, og var i Visby for å delta i en fredelig motdemonstrasjon mot en demonstrasjon det høyreekstreme partiet forsøkte å holde ved Hamnplan.

Expressen skriver at Sahlin etter den ubehagelige opplevelsen varslet sine kontakter i Sikkerhetspolitiet, som igjen varslet politiet i Visby.

- Min følelse er sinne. Bare det. Virkelig sinne, sier Sahlin til Expressen.

De tre mennene kalte den tidligere partilederen «landsforræder», og fulgte etter henne helt fram til hotellet.

DEMONSTRERTE: Svenskarnas Parti demonstrerte i Jönköping 1. mai i år. Mona Sahlin har vært i Visby for å delta i en motdemonstrasjon mot partiet, og ble i går kveld forfulgt av tre fra partiet på vei hjem til hotellet. Foto: Mikael Fritzon / Scanpix Sweden / Reuters
DEMONSTRERTE: Svenskarnas Parti demonstrerte i Jönköping 1. mai i år. Mona Sahlin har vært i Visby for å delta i en motdemonstrasjon mot partiet, og ble i går kveld forfulgt av tre fra partiet på vei hjem til hotellet. Foto: Mikael Fritzon / Scanpix Sweden / Reuters Vis mer

Avisa skriver at selv om den tidligere partilederen ved flere tilfeller har blitt truet på livet, hadde hun ikke med seg livvakt under årets Visby-besøk.

- Truende Expressens politiske kommentator, Karl-Gösta Bergström, var sammen med Sahlin da de tre mennene ført kom bort til henne.

Til sin egen avis forteller han seg at en av mennene stilte seg opp og begynte å stirre på Sahlin.

- Da snudde hun seg og spurte om han ville noe. Mannen freste da «landsforræder» tilbake, sier Bergström.

- Det var veldig ubehagelig. De var virkelig truende.

Politiet i Visby bekrefter overfor Expressen at de kjenner til hendelsen, at det er åpnet sak, og at det var Sikkerhetspolitiet som varslet dem etter hendelsen.