Mona Sahlin har kjøreforbud

Mona Sahlin gir svenskene mer underholdning enn de ønsker seg. Siste nytt er at Sahlin har kjøreforbud: Hun har ikke betalt årsavgift og blåst i EU-kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske politikeren kjører Volvo, men ifølge Aftonbladet har bilen hatt kjøreforbud siden desember. Grunnen er at hun verken har betalt årsavgift, «fordonsskatt», eller hatt bilen på EU-kontroll.

Men Sahlin, som ved flere anledninger har bevist at hun ikke har særlig kontroll over de økonomiske aspektene ved tilværelsen, hadde ikke anelse om kjøreforbudet før hun ble opplyst om det av Aftonbladets journalister.

Sahlin er for tiden er vikarierende næringsminister. Hun hadde fem måneder på seg til å få kontrollert bilen.

Årsavgiften skulle vært betalt for en uke siden. Men i likhet med flere andre regninger, har den svenske kjendis-politikeren ikke betalt den i tide.

For syv år siden måtte Sahlin trekke seg som politiker etter å ha brukt regjeringens kredittkort litt for flittig. For to år siden pådro hun seg en skattegjeld på over 30 000 kroner, og i går ble det kjent at minst seks av Sahlins regninger gikk til inkasso i 2001.

Det er forbudt å bruke en bil som har kjøreforbud. Eieren får 600 kroner i bot for å droppe EU-kontroll og 600 kroner i bot for å glemme årsavgift. I prinsippet kan Sahlin dermed få en bot på 1200 svenske kroner for hver kjøretur.

I går spurte Aftonbladet om svenskene fremdeles har tillit til den populære politikeren. Mer enn 40 000 lesere deltok i avstemningen, og 80 prosent svarte nei.

STREVER MED ØKONOMIEN:</B> Mona Sahlin har gang på gang vist at hun ikke har full kontroll over økonomien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer