- Mongstad er en månelanding

Jens Stoltenberg (Ap) mener verden lar seg inspirere av Mongstad, mens Abid Raja lurer: - Er du ikke litt skuffet?

I GRILLEN:  Fra like over klokka ni i morges er tidligere statsminister i Høringssal 1 og blir grillet om hans månelandingsprosjekt Mongstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I GRILLEN: Fra like over klokka ni i morges er tidligere statsminister i Høringssal 1 og blir grillet om hans månelandingsprosjekt Mongstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg blir i dag grillet av Kontroll- og konstitusjonskomiteen og forsvarer i dag den rødgrønne regjeringens månelandingsprosjekt.

- En slik satsing krever mot og vilje, sa Stoltenberg og mener prosjektet fremdeles fortjener betegnelsen «månelanding».

- Norge leder Stoltenberg viser til at Norge er en ledende nasjon i å gi verden et redskap mot de globale klimaendringene, Co2-fangst. Det er Teknologisenteret på Mongstad som får mest skryt av statsministeren.

- Teknologisenteret i Mongstad er det største i verden. Hovedformålet for statens arbeid på Mongstad har vært teknologiutviklng. Betydningen av dette har flere ganger vært understreket av både regjering og Storting. Blant annet i klimaforliket, sa Stoltenberg, før saksordfører Abid Raja tar over.

- Men er du ikke skuffet over at vi ikke har klart å få i stand et fullskalakraftverk i Norge? Canada har klart det. Er du ikke litt skuffet, tar du ikke noe selvkritikk? Spør Abid Raja eks-statsminister Stoltenberg.

- Verden lar seg innsipere av teknologiprosjektet på Mongstad, og verden ser at det var klokt å stoppe ombygging av et raffineri som ble for dyrt, svarer Stoltenberg på spørsmål fra Abid Raja.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer