Mongstad og EU

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norge har ennå ikke fått EUs godkjennelse for at rensing av CO{-2} er et miljøtiltak som fullt ut kan finansieres med statsstøtte, skriver Aftenposten med olje- og energiminister Åslaug Haga som kilde. Motstanden i deler av EU-kommisjonen skal dels bygge på innvendinger mot selve miljøteknikken og dels mot prinsippene om statsstøtte. Dette reagerer Bellonas utsending i Brussel, Paal Frisvold, på. Han mener Haga maner fram et negativt bilde av situasjonen for seinere å kunne innkassere en billig politisk seier. For EU-kommisjonen skal både være for CO2-fangst og for at slike prosjekter må ha statsstøtte.

Kanskje maler begge parter fanden på veggen. Statsmininister Jens Stoltenberg virker i hvert fall avslappet og sier han er trygg på at man finner en løsning som gjør at Norge kan gå videre med anleggene. Det skulle da også bare mangle. Vi går ut fra at klimafornuften er like godt representert i EU som i Norge. Så får vi andre ta høyde for at EU-relaterte spørsmål fortsatt farges av brennende holdninger for og i mot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer