GARDERMOEN 26. MAI:  Savnede Monica Barstad koser seg i sola på Gardermoen mens hun og Norwegian-kollegaen venter på flyavgang til Aten. Foto: Privat.
GARDERMOEN 26. MAI: Savnede Monica Barstad koser seg i sola på Gardermoen mens hun og Norwegian-kollegaen venter på flyavgang til Aten. Foto: Privat. Vis mer

Monica (26) snudde og dro tilbake til ferieøya

Nye opplysninger om hvor den savnede flyvertinnen har vært.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/ATEN (Dagbladet): Den savnede flyvertinna Monica Barstad (26) fra Sandnes har vært på ferieøya Santorini to ganger i løpet av de to siste ukene - ikke bare den ene gangen i månedsskiftet mai/juni, som hittil har vært kjent.

De siste fem dagene før hun forsvant i slutten av forrige uke, var hun også på øya, der hun ble venn med en gresk servitør hun traff på en kafe hun stakk innom.

Det er Monicas venninne og flyvertinne-kollega i Norwegian som kommer med denne opplysningen til Dagbladet i dag.

Far bekrefter Den savnede kvinnens far Inge Osaland bekrefter overfor Dagbladet i Aten i kveld at også familien er blitt kjent med at datteren bare var noen timer på Kreta før hun returnerte til Santorini.

De to venninnene og kollegene ferierte sammen på Oasis Hotel i Glyfada-distriktet i utkanten av Aten fra 26. til 30. mai.

På veien til Kreta Da dro venninna hjem for å jobbe som planlagt, mens Monica dro med ferje til Santorini tidlig samme torsdag morgen.

Under det fire dager lange oppholdet i Aten fikk hun vite at en annen venninne fra Rogaland skulle starte ferie på Kreta lørdag 1. juni.

Siden hun var sykmeldt og hadde tid helt til hun skulle sykle Nordsjørittet i Egersund lørdag 8. juni, avtalte hun å treffe den andre venninna på Kreta.

De to-tre dagene fram til venninna var på plass, bestemte hun seg for å stikke innom en annen ferieøy i Egeerhavet - Santorini. Og der overnattet hun to netter.

Snudde etter to timer - Det stemmer at hun dro videre til Kreta og møtte venninna der som avtalt lørdag 1. juni.

- Men Monica har fortalt meg at hun bare var på Kreta et par timer for å hilse på før hun returnerte til Santorini. Og der sa hun at hun var resten av tiden fram til torsdag 6. juni, sier flyvertinne-kollegaen til Dagbladet.

Det var seint på kvelden torsdag 6. juni - ved 22.30-tiden norsk tid - at Monica Barstad ringte venninna og kollegaen i Stavanger om at hun hadde vært det meste av tiden etter 1. juni på Santorini allikevel. Da skulle hun ned i resepsjonen på Mirada Hotel for å få hjelp til å finne fly hjem dagen etter.

Hennes egen arbeidsgiver Norwegian hadde ingen flyginger som passet den dagen.

- Fikk en litt rar følelse - Monica pratet om hvor stas det var på Santorini. Oppsummert etter telefonpraten, fikk jeg likevel en litt rar følelse av at hun ikke hadde det så bra som jeg vanligvis har inntrykk av - uten at jeg vil utdype det, sier kollegaen til Dagbladet.

Hun understreker at Monica har et nøkternt, normalt forhold til alkohol, slik hun har kjent henne gjennom noen år.

Politiet: - Kartlegger Politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt svarer ikke konkret på om politiet er kjent med at den savnede kvinnen var fem dager lenger på Santorini enn det som har vært offentlig kjent i den mystiske forsvinningssaken så langt.

- Vi holder på å sette sammen de opplysningene vi har i en tidslinje for de mest interessant datoene, som kan belyse forsvinningen, sier politiadvokat Hølland til Dagbladet.

<strong> - HAR FORTALT ALT:</strong>  Yanis Margaritis sier til Dagbladet at han har fortalt alt om sitt møte med savnede Monica Barstad. Foto: Andreas Markakis.
- HAR FORTALT ALT: Yanis Margaritis sier til Dagbladet at han har fortalt alt om sitt møte med savnede Monica Barstad. Foto: Andreas Markakis. Vis mer

Seint torsdag ettermiddag er forsvinningen fortsatt registrert som en savnet-sak uten flere sikre spor etter at Monica Barstad sendte en sms til sin far i Rogaland ferdag 7. juli.

- Det har tid for greske teleselskaper å sjekke med basestasjoner hvor telefonen hennes var da meldingen ble sendt. Vi har purret, men det kom ikke noe svar i løpet av torsdagen, sier politiadvokaten.

Hun bekrefter at det fortsatt ikke er noe som tyder på at Monica Barstad har reist med fly fra flyplassen i Aten.

<strong> SANTORINI-VENN:</strong>  Dette bildet av seg selv og bartenderen Yanis Margaritis (her anonymisert, red, anm.) la Monica Barstad ut på sin Facebook-side 3. juni. Foto: Privat.
SANTORINI-VENN: Dette bildet av seg selv og bartenderen Yanis Margaritis (her anonymisert, red, anm.) la Monica Barstad ut på sin Facebook-side 3. juni. Foto: Privat. Vis mer

Der ble den savnede registrert av flere i det 14 timer lange tidsrommet mellom klokka 07 og 19.

Begge avhørt Bartenderen på Santorini, som Monica Barstad la ut et bilde av 3. juni på sin Facebook-side sammen med seg selv, og reisevenninna i Aten er avhørt av henholdsvis gresk og norsk politi.

Yanis Margaritis sier i et intervju med Dagbladet
at han ble venn med den norske kvinnen, men at han ikke vet noe om hvor hun vært etter de to dagene da hun dro videre til Kreta.

Etterlyst av TV-stjerne Den greske TV-reporteren Aggeliki Nikolouli har engasjert seg i forsvinningen til Monica Barstad (26). På nettsiden til programmet hennes er det lagt ut en ettelysning av Monica Barstad.

Programmet hennes, som er svært populært i Hellas, er ikke på lufta for øyeblikket.

<strong>ETTERLYST:</strong> Den greske TV-reporteren Aggeliki Nikolouli har lagt ut en etterlysning av Monica Barstad på hjemmesiden til TV-programmet sitt.
ETTERLYST: Den greske TV-reporteren Aggeliki Nikolouli har lagt ut en etterlysning av Monica Barstad på hjemmesiden til TV-programmet sitt. Vis mer
<strong> FERIEPARADIS:</strong>  I høysesongen er det 80 000 turister på Santorini - mer enn fem ganger den fastboende befolkningen. Her fra landsbyen Ios. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET.
FERIEPARADIS: I høysesongen er det 80 000 turister på Santorini - mer enn fem ganger den fastboende befolkningen. Her fra landsbyen Ios. FOTO: GEIR BØLSTAD/DAGBLADET. Vis mer

De siste sporene etter Monica

Dette skjedde forsvinningsdagen

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stopper elektroniske spor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer