Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Monica er i fare, sier advokaten

NEW YORK (Dagbladet): - Min klient er i fare, sa advokaten til Monica Lewinsky (24) i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun er knust og redd, fortsatte advokat William Ginsburg, som i går kom til Washington fra Los Angeles og rettet hard kritikk mot spesialetterforsker Kenneth Starr for at han forsøker å presse henne.

- Monica befinner seg midt i sentrum av en storm rundt tre av verdens mektigste menn, sier advokat Ginsburg, og lister opp president Bill Clinton, hans venn advokat Vernon Jordan og spesialetterforsker Kenneth Starr.
Advokat Ginsburg gjorde det klart at han ønsker å sikre Monica Lewinsky immunitet slik at hun kan forklare seg og samarbeid med spesialetterforsker Starr, men han har ikke fått noe akseptabelt tilbud. Isteden bekreftet Ginsburg at Monica står under mistanke og er blitt formelt varslet om at hun kan bli satt under tiltale for en eller flere forbrytelser.

Ville avlytte Clinton

I CNN-intervjuet sier Ginsburg at spesialetterforsker Kenneth Starr truer med å stevne Monicas foreldre og at det er skremmende for en 24-åring.

- Jeg misliker måten etterforskningen foregår på. Etter at han (Kenneth Starr) hadde skaffet seg lydbåndet, lurte han frøken Lewinsky til Ritz-Carlton-hotellet i Pentagon City, og klarte å holde på henne der, selv om hun teknisk hadde muligheten til å gå derifra, i åtte-ni timer ved hjelp av fire-fem FBI-agenter og tre-fire statsadvokater, uten at hun selv hadde advokat til stede. Det burde skremme vannet av alle som blir innblandet i en rettssak her i USA, sier Ginsburg.

Skjulte mikrofoner

Ginsburgs indirekte rapporter går ut på at spesialetterforsker Kenneth Starr forsøkte å overtale Monica Lewinsky til å la seg utstyre med skjulte mikrofoner slik at Starr kunne skaffe seg lydbånd der Lewinsky snakket med president Clinton og hans venn Vernon Jordan.

Ginsburg mer enn antydet at overtalelsene inneholdt trusler om at det kunne få konsekvenser for Monica dersom hun ikke samarbeidet.

Vil ikke snakke

Advokat Ginsburg bekreftet i går for første gang at Monica kan tenke seg å benytte sin grunnlovfestede rett til å nekte å vitne i saker som kan ramme henne selv.

Monica Lewinsky har avlagt ed på at hun ikke har hatt et seksuelt forhold til presidenten.
- Så vidt jeg kjenner til, arbeidet hun sammen med presidenten i Det hvite hus, og ut over det har hun ikke hatt noe forhold jeg vet om, sa advokat Ginsburg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!