Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica fant edderkopp og mark i julekalenderen

- Er ikke helsefarlig, mener Nestlé. Trekker ikke tilbake Smarties-kalenderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Monica Lachmann fikk seg en svært ubehagelig overraskelse da hun tok en bit av julekalendersjokoladen.

Inn i hullrommet i sjokoladen befant det seg en levende edderkopp og flere mark.

Smakte muggent

Sjokoladekalenderen Smarties fra Nestlé ble kjøpt på Strømmen Storsenter i slutten av november. De første par dagene i advent virket sjokoladen å være helt fint.

- Så var det en helg jeg ikke fikk åpnet lukene og sparte de til senere. Jeg hadde satt på julemusikk og skulle skrive julekort, da jeg tok den første biten. Det smakte rett og slett muggent, forteller Monica.

- Jeg spyttet det rett ut, utover alle mine fine julekort og løp på badet. Inn i sjokoladen oppdaget jeg noe hårete som beveget på seg. Det viste seg å være en edderkopp.

Fått en beklagelse

Som bildet tydelig viser, var sjokoladen fylt med edderkoppnett. Det befant seg også flere mark sammen med de fargerike sjokoladedropsene på innsiden.

SMAKTE MUGGENT: Edderkoppnett og larver befant seg bak en av lukene i Nestlé Smarties adventskalender. Foto: PRIVAT
SMAKTE MUGGENT: Edderkoppnett og larver befant seg bak en av lukene i Nestlé Smarties adventskalender. Foto: PRIVAT Vis mer

36-åringen tok med en gang kontakt med produsenten.

- Jeg har fått både en beklagelse og pengene tilbake for kalenderen, sier hun og legger til at hun har blitt noe mer skeptisk til Nestlés produkter.

- Jeg jobber i barnehage og har barn på besøk stadig vekk, så det kunne være dem som hadde fått den sjokoladen. Men for all del, jeg har bodd både i Asia og Afrika, så jeg har vel spist det meste fra før, fortsetter hun leende.

Monica har foreløpig ikke kommet lenger enn luke 14 i julekalenderen.

- Vi åpner det dag for dag slik man skal. Men vi spiser ikke sjokoladen. Vi knuser den og ser etter.

Vurderte tilbaketrekning

Nestlé Norge har mottatt omkring fem reklamasjoner på mark i deres julekalendere, ifølge selskapets kommunikasjonsansvarlig Marianne Aaberg.

- Dette er noe vi jobber med å undersøke akkurat nå. Larver er selvsagt ubehagelig, men det er ikke helsefarlig, sier Aaberg til Dagbladet.no.

Monica fant edderkopp og mark i julekalenderen

Selskapet har vurdert å trekke tilbake kalenderne, men har foreløpig konkludert med at det ikke er nødvendig av hensyn til matsikkerheten.

- Vi tror at en tilbaketrekning vil uroe mange unødvendig.

Skal analyseres

Larver trives i fettrike produkter, slik som kakao og nøtter.

Selskapet vet foreløpig ikke om larvene dukket opp under produksjonsprosessen eller har fulgt med råvarene.

- Vi undersøker også om de kan ha kommet til etter at kalenderne har forlatt fabrikken.

Nestlé skal i løpet av nærmeste tiden foreta en analyse av Monica Lachmanns kalender, for å fastslå hvilken larvetype det er for å finne mulig årsak.

EKKELT: Monica Lachmann forteller at hun har blitt noe mer skeptisk til Nestlés produkter etter at hun fikk den helt spesiell kalendersjokoladen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling