Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica følte seg bedratt

NEW YORK (Dagbladet): Monica Lewinsky (24) følte seg bedratt av Bill Clinton (51), mens de angivelig var elskere. I telefonsamtaler tatt opp på bånd klager hun over at presidenten hadde fire andre elskerinner samtidig, og at det føltes vanskelig. Det er TV-selskapet CBS som melder dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innholdet i tjue timer med lydbånd som venninnen Linda Tripp (48) har tatt opp, lekker gradvis ut. Lewinskys framstilling av presidenten er ikke smigrende.

Ifølge Monica hadde presidenten et forhold til tre andre kvinner som jobber i Det hvite hus, pluss enda en kvinne. På båndet sier Monica hvem disse kvinnene er, men navnene er hittil ikke offentliggjort verken av CBS eller andre.

Ifølge Lewinskys versjon er alle kvinnene klar over hverandre. Hun sier at de fire andre takler denne situasjonen, mens hun selv synes det er vanskelig.

Munnsex

Avisa New York Post spekulerer i om presidenten skiller mellom munnsex og samleie der det siste gjør et forhold upassende, mens det første er ok.

En av gårsdagens lekkasjer fra Monica-båndene går ut på at hun aldri har hatt samleie med presidenten, bare munnsex.
Nå hagler stevningene over Det hvite hus. Clintons advokater sitter til halsen i alt arbeidet som disse stevningene utløser og forsøker febrilsk å skaffe seg oversikt over hva som finnes av dokumentasjon om Monica Lewinskys bevegelser inn og ut av Det hvite hus. Før de har den oversikten, fraråder de Clinton å gå til offentlig motangrep mot anklagene.

Sekretæren stevnet

Spesialetterforsker Kenneth Starr har stevnet Clintons privatsekretær Betty Currie. Kilder hevder at Monica har besøkt Det hvite hus minst ett dusin ganger i løpet av de tjue månedene siden hun sluttet i jobben der og flyttet til Pentagon. Besøkene fant sted om ettermiddagen eller på tidlig kveldstid, og oftest oppga hun at hun skulle besøke Betty Currie.

CNN meldte i går at det siste besøket i Det hvite hus fant sted så seint som for en måned siden, trolig etter at Lewinsky var stevnet av advokatene til Paula Jones.

Spesialetterforsker Starr vil ha utlevert alle gaver som Lewinsky har fått fra presidenten. Ifølge New York Post omfatter dette en blomstrete kjole han hadde med fra et utenlandsbesøk, en nål med blomstermotiv og en diktsamling av Walt Whitman.

Ammunisjon for Paula

Dommer Susan Webber Wright utsatte i går på ubestemt tid bevisopptaket med Monica Lewinsky i saken som Paula Jones har anlagt mot presidenten. Dersom Monica Lewinsky i et slikt bevisopptak holder fast ved historien på båndene til Linda Tripp om Clintons mange elskerinner i Det hvite hus, blir hun Paulas stjernevitne i rettssaken som begynner den 27. mai i Little Rock, Arkansas.

Paulas advokater har fått grønt lys fra dommer Webber Wright til å undersøke om det finnes et mønster i Clintons oppførsel overfor kvinnelige underordnete.

- Jeg kan nesten ikke tro det er sant, sa nattklubbsangerinnen Gennifer Flowers da hun fikk høre at Bill Clinton under ed på lørdag innrømmet at de to hadde et seksuelt forhold. Men deretter tidde Gennifer stille med henvisning til at hun trolig blir stevnet av spesialetterforsker Starr.

Gennifer Flowers er den mest kjente av kvinnene som Bill Clinton er blitt knyttet sammen med opp gjennom årene. Årsaken er at hun sto fram under valgkampen i 1992 med sin historie som nesten knekket Clinton og valgkampen hans.

Seinere hadde Clinton en spesiell medarbeider til å ta seg av såkalte «jentebomber».

Hillary nøkkelen

Men Hillarys støtte har alltid vært nøkkelen til å ri stormen av. Taktikken har hittil vært å unngå konkrete innrømmelser og slå hardt tilbake, men tilstå en generell svakhet som nå er et tilbakelagt stadium.

Påstandene fra Monica Lewinsky tyder på at det siste ikke er tilfelle. Ulike aviser har gjennom årene samlet lister over et tjuetall kvinner som er blitt koplet sammen med Clinton.

Avisa Toronto Sun identifiserte kona til en lokal dommer i Arkansas, en reporter i Little Rock, en tidligere delstatsansatt, en ekspeditrise i parfymedisken i en butikk i Little Rock og flere andre.
Den prostituerte Bobby Ann Williams påsto at Clinton plukket henne opp på sine joggeturer, og at hun fødte et barn som han er far til.

Advokaten Polly Kyle påstår at hun har vært Clintons elskerinne siden skoledagene. Sally Perdue heter en annen, en tredje er Connie Hamzy og en fjerde heter Jo Jenkins.

Lista dukker nå opp igjen, og flere av kvinnene blir intervjuet på nytt i lys av Lewinsky-saken.

  • Se også kommentar, side 2

TILBAKELAGT STADIUM? Stevningene hagler over president Bill Clinton og Det hvite hus. Hans kone Hillarys støtte har alltid vært nøkkelen til å ri stormen av. Taktikken har vært å unngå konkrete innrømmelser, men tilstå en generell svakhet som nå er et tilbakelagt stadium.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!