Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica forsvarte Clinton

I dag ble bruddstykker av Monica Lewinskys vitneprov vist for Senatet og hele det amerikanske folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang amerikanerne får se og høre den unge kvinnen, som opptrådte som et velartikulert og veltrent vitne.

Lewinsky har blitt avhørt 23 ganger om sitt forhold til presidenten: Av det føderale politi FBI, spesialetterforsker Ken Starrs medarbeidere, foran storjuryen og nå sist av Ed Bryant fra Representantenes hus mandag denne uken.

Ukjente hensikter

Aktorene James Rogan og Asa Hutchinson brukte biter av Lewinskys, Vernon Jordans og Sidney Blumenthals vitneprov til å understreke at Clinton motarbeidet rettens gransking av sexsøksmålet fra Paula Jones.

Jordan bekreftet at han opptrådte på Clintons vegne da han skaffet Lewinsky jobb i New York.

Presidentens kommunikasjonsrådgiver Blumenthal innrømmer på videofilmen at Clinton forledet ham til å gi storjuryen falsk informasjon.

Clinton har via sine advokater benektet at han motarbeidet etterforskningen, og isteden forklart at han ønsket å bevare sitt gode rykte og skjule affæren for sin kone Hillary Clinton og datteren Chelsea. Forsvaret fikk god hjelp av Monica, som ikke ville bekrefte at presidenten bevisst løy da han i januar i fjor benektet et seksuelt forhold.

- Jeg føler meg ikke vel ved å skulle uttale meg om hans hensikter, svarte hun ifølge utskriftene da aktor Bryant ville vite om Clinton berørte henne intimt «i den hensikt å forårsake opphisselse eller tilfredsstillelse».

Monica var rolig og sikker, mens Bryant tidvis stotret som en skamfull skolegutt under avhøret.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media