Monica kom ikke tilbake

Her bodde de to flyvertinnene i fire dager. Politiet: - Vi har sjekket sykehus i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GLYFADA (Dagbladet): På dette hotellet en snau halv times biltur fra Aten sentrum bodde de to venninnene og flyvertinne-kollegene fra Rogaland mellom 26. og 30. mai.

De bestemte seg seg for å dra på en spontan ferietur, og savnede Monica Barstads Norwegian-kollega dro hjem med fly fra egen arbeidsgiver som planlagt torsdag 30. mai. 

Da dro Monica videre via Santorini til Kreta for å treffe en annen venninne fra Rogaland som skulle dit på ferie. Denne venninnen er fortsatt på ferie på Kreta, og har bekreftet at Monica kom dit, som planlagt - før hun dro til Aten 6. juni for å dra hjem dagen etter.

- Veldig høflig Hotelleier Stratos  på Oasis Hotel and Apartments husker godt de to norske kvinnene som bodde på hotellet hans utenfor Aten fire dager i slutten av mai.

- Hun som nå er savnet var veldig høflig og snakket engelsk. De to var som hvilke som helst andre gjester, sier hotelleieren til Dagbladet.

 26. MAI:  Monica Barstad på Gardermoen før avreise ferieturen til Aten. Foto: Privat.
26. MAI: Monica Barstad på Gardermoen før avreise ferieturen til Aten. Foto: Privat. Vis mer

Han ble tidligere denne uka kontaktet av den norske ambassaden, men kunne ikke umiddelbart finne noe om Monica Barstad fordi bookingen for begge de norske gjestene sto i navnet til den andre kvinnen.

- Jeg har sjekket i våre papirer at Monica Barstad ikke har kommet tilbake hit etter at hun sjekket ut 30. mai. Det er heller ingen andre her som har observert noen som ligner på henne etter den datoen, sier hotelleieren til Dagbladet.

Varslet andre hoteller Da Dagbladet var på hotellet i dag, sendte hotelleier Statos mail til andre hoteller i Glyfada-området med navnet til savnede Monica, i tilfelle hun skulle ha sjekket inn andre steder i en bydel hun var blitt kjent.

Hotellet ligger ved sjøen i en såkalt «bedre del» av Aten.

Hotellet der den savnede kvinnen fra Sandnes bodde natt til fredag 7. juni - Hotell Mirada - ligger i nabolaget.

 30. MAI:  Monica Barstad den siste dagen utenfor Oasis Hotel i Aten-bydelen Glyfada  før de to venninnene og kollegene dro hver sin vei - til Santorini og Stavanger. Foto: privat.
30. MAI: Monica Barstad den siste dagen utenfor Oasis Hotel i Aten-bydelen Glyfada før de to venninnene og kollegene dro hver sin vei - til Santorini og Stavanger. Foto: privat. Vis mer

Det var der Monica Barstad ble hentet av taxi klokka 06 den morgenen for å bli kjørt flyplassen, om lag 17 kilometer unna.

Politiet: - Har sjekket sykehus Rogaland politidistrikt har nå fire dager etter at foreldrene meldte den 26 år gamle kvinnen savnet, nå gått ut og bedt om tips fra publikum.Men forsvinningen er fortsatt registrert som en savnet-sak, og norsk politi har ikke planer om å sende tjenestemenn til Hellas, ifølge politadvokat Anne Hølland i Rogaland.- En av de teoretiske mulighetene vi er i gang med å sjekke, er om hun kan være innlagt på sykehus i Aten. Disse undersøkelsene har foreløpig ikke gitt noe resultat, sier Hølland til Dagbladet.