Monica kom ikke tilbake

Her bodde de to flyvertinnene i fire dager. Politiet: - Vi har sjekket sykehus i Aten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GLYFADA (Dagbladet): På dette hotellet en snau halv times biltur fra Aten sentrum bodde de to venninnene og flyvertinne-kollegene fra Rogaland mellom 26. og 30. mai.

De bestemte seg seg for å dra på en spontan ferietur, og savnede Monica Barstads Norwegian-kollega dro hjem med fly fra egen arbeidsgiver som planlagt torsdag 30. mai. 

Da dro Monica videre via Santorini til Kreta for å treffe en annen venninne fra Rogaland som skulle dit på ferie. Denne venninnen er fortsatt på ferie på Kreta, og har bekreftet at Monica kom dit, som planlagt - før hun dro til Aten 6. juni for å dra hjem dagen etter.

- Veldig høflig Hotelleier Stratos  på Oasis Hotel and Apartments husker godt de to norske kvinnene som bodde på hotellet hans utenfor Aten fire dager i slutten av mai.

- Hun som nå er savnet var veldig høflig og snakket engelsk. De to var som hvilke som helst andre gjester, sier hotelleieren til Dagbladet.

 26. MAI:  Monica Barstad på Gardermoen før avreise ferieturen til Aten. Foto: Privat.
26. MAI: Monica Barstad på Gardermoen før avreise ferieturen til Aten. Foto: Privat. Vis mer

Han ble tidligere denne uka kontaktet av den norske ambassaden, men kunne ikke umiddelbart finne noe om Monica Barstad fordi bookingen for begge de norske gjestene sto i navnet til den andre kvinnen.

- Jeg har sjekket i våre papirer at Monica Barstad ikke har kommet tilbake hit etter at hun sjekket ut 30. mai. Det er heller ingen andre her som har observert noen som ligner på henne etter den datoen, sier hotelleieren til Dagbladet.

Varslet andre hoteller Da Dagbladet var på hotellet i dag, sendte hotelleier Statos mail til andre hoteller i Glyfada-området med navnet til savnede Monica, i tilfelle hun skulle ha sjekket inn andre steder i en bydel hun var blitt kjent.

Hotellet ligger ved sjøen i en såkalt «bedre del» av Aten.

Hotellet der den savnede kvinnen fra Sandnes bodde natt til fredag 7. juni - Hotell Mirada - ligger i nabolaget.

 30. MAI:  Monica Barstad den siste dagen utenfor Oasis Hotel i Aten-bydelen Glyfada  før de to venninnene og kollegene dro hver sin vei - til Santorini og Stavanger. Foto: privat.
30. MAI: Monica Barstad den siste dagen utenfor Oasis Hotel i Aten-bydelen Glyfada før de to venninnene og kollegene dro hver sin vei - til Santorini og Stavanger. Foto: privat. Vis mer

Det var der Monica Barstad ble hentet av taxi klokka 06 den morgenen for å bli kjørt flyplassen, om lag 17 kilometer unna.

Politiet: - Har sjekket sykehus Rogaland politidistrikt har nå fire dager etter at foreldrene meldte den 26 år gamle kvinnen savnet, nå gått ut og bedt om tips fra publikum.Men forsvinningen er fortsatt registrert som en savnet-sak, og norsk politi har ikke planer om å sende tjenestemenn til Hellas, ifølge politadvokat Anne Hølland i Rogaland.- En av de teoretiske mulighetene vi er i gang med å sjekke, er om hun kan være innlagt på sykehus i Aten. Disse undersøkelsene har foreløpig ikke gitt noe resultat, sier Hølland til Dagbladet.

De siste sporene etter Monica

Dette skjedde forsvinningsdagen

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Der stopper elektroniske spor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer