Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica må vitne

Monica Lewinsky må sannsynligvis vitne i Riksrettsaken mot president Bill Clinton. Det ble klart under en avstemning i Senatet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av representantene stemte ja til å starte på forhåndsavhør av Lewinsky. Vedtaket ble fattet nesten nøyaktig etter partiskillet. Senatet forkastet også forslaget om å avblåse riksrettssaken mot president Bill Clinton med 56 mot 44 stemmer.

Må forklare seg om gaver

Senatet ønsker også å avhøre Vernon Jordan og Sidney Blumenthal. Forhåndsavhørene av vitnene kan starte før helgen og skal etter republikanernes plan være unnagjort tidlig neste uke. Senatet skal deretter på grunnlag av referater og eventuelle video-opptak kan ta stilling til hvem man vil innkalle til den høytidelige salen på Capitol Hill i hovedstaden.

Under avhøret må Lewinsky forklare seg om gavene hun har mottat fra den amerikanske presidenten. Jordan er advokat og nær venn av presidenten. Han må forklare seg om han forsøkte å skaffe Lewinsky ny jobb. Blumenthal må orientere Senatet om Clinton løy om sitt forhold til sin unge medarbeider.

Nyttig

Lewinsky ble mandag intervjuet av advokat Kenneth Starr med tanke på å få henne fremstilt for Senatet. Etter møtet uttalte Starr og Clintons motstandere at Lewinsky ville være meget nyttig som vitne. Selv skal Lewinsky ha sagt: - Jeg ga dem ingenting.

Hun ønsker selv ikke å forklare seg om sitt forhold til presidenten. Den jagede kvinnen har gjennom sine advokater gitt uttrykk for at hun ønsker marerittet tar en ende.

Rasende

Samtidig er Det Hvite Hus rasende over at de ikke har fått tilgang til bakgrunnsmaterialet i vitneførselen. De krever nå adgang til de 56  000 sidene som Clintons motstandere skal ha utmeislet. Det omfattende materialet vil trolig ta ukesvis å jobbe seg gjennom. Republikanerne ga under kveldens høringer uttrykk for at de ønsket 10 dager før en eventuell avstemning om Clinton bør gå av som president.

<B>NYE RUNDER:</B> Det går mot nye pinlige høringer om Bill Clintons forhold til Monica Lewinsky. Senatet bestemte i kveld å starte forhåndsavhør av den unge kvinnen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling