Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica Mæland: - Kjønnsbalansen i Telenor er ikke god nok, og de har en viktig jobb å gjøre

Næringsministeren mener det trengs fler kvinner i norsk næringsliv.

 KJØNNSBALANSE:  Næringsminister Monica Mælans mener kjønnsbalansen i Telenor er for dårlig. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
KJØNNSBALANSE: Næringsminister Monica Mælans mener kjønnsbalansen i Telenor er for dårlig. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Telenor har ikke god nok kjønnsbalanse, og de har en viktig jobb å gjøre for å øke likestillingen, sier næringsminister Monica Mæland til Dagbladet.

Etter at Svein Aaser trakk seg som styreleder, på grunn av manglende tillit for Mæland, er jobben i gang for å finne ny styreleder. Departementet er representert i nominasjonskomiteen og aktiv i prosessen.

- For få kvinner Hennes oppfatning er at det trengs flere kvinner i norsk næringsliv.

Hvorvidt det er viktig at den nye styrelederen blir en kvinne ønsker hun ikke å svare på, men hun sier:

- Det er for få kvinner i norsk næringsliv, dette gjelder også i styrene.

Da Sigve Brekke ble ansatt som ny konsernsjef i mai, fikk selskapet kritikk for at valget ikke falt på en kvinne.

- Ikke heldig for selskapet Siden da har det stormet rundt selskapet, som nå står mist oppi beskyldninger om korrupsjon, mannskultur og uheldige ansettelsesprosesser.

VG kunne i går avsløre at ingen av de tre kvinnen med mest erfaring fra ledelsen i Telenor skal ha blitt kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef.

- Telenors omdømme og tillit må bli bedre. Det som har skjedd er ikke heldig for selskapet, og styret må nå jobbe for tillit og omdømme. Det er en jobb jeg vet at de tar alvorlig, sier Mæland til Dagbladet. 

Inn på teppet I går ettermiddag ble det kjent at Mæland nå kaller inn Telenors fungerende styreleder Frank Dangeard på teppet for å få vite hva som skjedde i kulissene da Brekke ble ansatt som ny konsernsjef.

Hensikten med møtet var å klargjøre statens forventninger til selskapenes arbeid med mangfold og likestilling, drøfte styrets rolle og ansvar på dette området og at styrelederne skulle dele erfaringer og lære av hverandre, uttalte Mæland i går.

Mæland opplyser til Dagbladet at hun ble informert om at ansettelsesprosessen var grundig og bred, og at Telenor lette etter folk av begge kjønn både i Norge og internasjonalt.

- Det er alvorlig hvis det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen fram mot å finne ny konsernsjef, skriver Mæland i en e-post til Dagbladet.

- En mørk mannekultur Flere kilder Dagbladet har snakket med tegner nå et bilde av en ukultur i Telenor. Både når det gjelder manglende likestilling, men også at det finnes krefter som ønsker å fjerne Brekke.

- Deler av kulturen på Fornebu har vært en mørk mannekultur, hvor posisjoner tas og fordeles. Det finnes uredde bevegelser som gjerne vil ha Brekke fjernet for å få bukt med denne kulturen. Dette er en metodikk som også vil slå tilbake på ønsket om mer mangfold, og som i så fall er lite langsiktig, sier en tidligere Telenor-ansatt til Dagbladet.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media