Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica Mæland trapper ned

- Ikke naturlig at hele regjeringen skal sitte i sentralstyret.

Oslo 20140108. NHO konferansen 2014 "Læringslivet". Næringsminister fra Høyre Monica Mæland.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Oslo 20140108. NHO konferansen 2014 "Læringslivet". Næringsminister fra Høyre Monica Mæland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Næringsminister Monica Mæland vurderer å trekke seg fra Høyres sentralstyre.

- Jeg tenker at det ikke er naturlig at hele arbeidsutvalget med unntak av Unge Høyre sitter i regjeringen. Jeg har vært det kommunepolitiske innslaget. Det er helt naturlig at jeg nå vurderer min plass. Det er viktig at det ikke blir et mini-regjeringsforum, sier Monica Mæland til Dagbladet.

Hun sier at hun har planer om å varsle valgkomiteen først om sin endelige beslutning. Mæland etterfulgte Erling Lae i Høyres sentralstyre. Hun har vært byråd i Bergen, men ble i oktober utnevnt til næringsminister i Erna Solbergs regjering, slik mange hadde spådd på forhånd.

Hele sju av elleve statsråder sitter i dag i Høyres sentralstyre: Leder Erna Solberg, nestlederne helseminister Bent Høie og kommunalminister Jan Tore Sanner, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, kulturminister Thorhild Widwey, forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide og foreløpig altså Monica Mæland. I sentralstyret er også leder Paul Joakim Sanner i Unge Høyre, Julie M. Brodtkorb fra Høyres kvinneforum og statsministerens kontor, generalsekretær Lars Arne Ryssdal og landsmøtevalgte Arne Hjeltnes og Jonni Solsvik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media