Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica og Bill møttes før jul

NEW YORK (Dagbladet) Det siste møtet mellom Monica Lewinsky og president Bill Clinton i Det hvite hus fant sted så seint som i desember i fjor, melder avisa New York Times. Lewinsky har nå tilbudt spesialetterforsker Kenneth Starr å avlegge løgndetektortest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I følge avisa The New York Times slapp Monica Lewinsky inn i Det hvite hus så seint som i desember i fjor, til tross for adgangsbegrensningene som angivelig var innført i hennes tilfelle.

Dette siste møtet skal ha funnet sted etter at Monica Lewinsky var stevnet av advokatene til Paula Jones i saken som Jones har anlagt mot Clinton.

I tilbudet fra hennes advokat William Ginsburg til Starr om samarbeid fra Monica Lewinsky, tilbyr Monica seg også å snakke med vitnepsykologer som kan styrke hennes troverdighet.

Advokat Ginsburg setter fram disse tilbudene for å styrke Monica Lewinsky som vitne. Hun har allerede levert to versjoner av sitt forhold til president Bill Clinton. Under ed har hun skrevet at de to ikke hadde et seksuelt forhold. På lydbåndene til venninnen Linda Tripp skryter hun derimot av et seksuelt forhold med presidenten som varte i halvannet år.

Spesialetterforsker Starr vurderte fremdeles i går om han skal garantere Lewinsky immunitet på grunnlag av tilbudet fra hennes advokat.

Nervøse advokater

Advokatene til president Bill Clinton følger nøye med i denne utviklingen. Lewinskys prov avgjør hvilken juridisk strategi de skal legge opp i forsvaret av presidenten mot anklagene som han selv har benektet tre ganger i tillegg til at Hillary Clinton i går gikk til motangrep på bred front mot presidentens motstandere.

Slår tilbake

Spesialetterforsker Kenneth Starr karakteriserte uttalelsene til førstedame Hillary Clinton i går om at en høyrevridd sammensvergelse forsøker å knekke president Bill Clinton gjennom hans etterforskning, som «tull».

- Førstedamen anklaget i dag dette kontoret for å være del av en stor, høyreorientert konspirasjon. Det er tull, sa Starr i en erklæring.

- Den pågående etterforskningen begynte da vi mottok troverdige bevis for alvorlige føderale forbrytelser, het det videre.

HYLLET I NATT: Bill Clinton fikk demonstrativ sterk applaus da han la fram sine offensive planer i Kongressen i natt, i et forsøk på avlede oppmerksomheten fra Monica-skandalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!