Voldtektsforsøk i Bergen:

Monica om pågripelsen av mann siktet for voldtektsforsøk: - Jeg får ta meg et glass champagne på byen

Mannen er avhørt.

BLE BANKET OPP: Monica Reistad (30) forteller at hun ikke vil la seg skremme av mannen som angrep henne ved inngangsdøra til sin egen leilighet. Foto: Privat
BLE BANKET OPP: Monica Reistad (30) forteller at hun ikke vil la seg skremme av mannen som angrep henne ved inngangsdøra til sin egen leilighet. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Monica Reistad (30) ble ble natt til torsdag 27. oktober slått og sparket i hodet av en mann som truet med å voldta eller drepe henne. Hendelsen fant sted ved 03-tiden.

Rett før hun satt nøkkelen i inngangsdøra der hun bor skjedde det. En ukjent mann overfalt henne. Politiet gikk ut og etterlyste en person med bilde som hadde vært i området i det aktuelle tidsrommet.

- Jeg la merke til at han sto på den andre siden av veien først. Så hørte jeg noen løpe. Plutselig sto han foran døra mi, sa Reistad til Dagbladet, som sa at en av grunnene til at hun sto fram i media var at hun ville ta hevn overfor den aktuelle gjerningsmannen som slo og slo helt fram til Monica klarte å skrike om hjelp høyt nok til at han løp fra stedet.

Pågrepet en mistenkt

Politiet etterlyste denne mannen. Foto: Politiet
Politiet etterlyste denne mannen. Foto: Politiet Vis mer

Nå har politiet pågrepet en mann de mener står bak overfallet og de alvorlige volds- og voldtektstruslene. Det melder Bergensavisen.

- Vi har pågrepet en person på bakgrunn av tips politiet har mottatt, opplyser Cathrine Krohn, politiadvokat i Vest politidistrikt, til avisa.

Mannen, som er en kjenning av politiet, er siktet for voldtektsforsøk.

- Han avhøres fredag ettermidag om sine bevegelser den aktuelle natten, sier Krohn til avisa.

- Fortjener en feiring!

Når Dagbladet ringer opp Reistad, er hun svært fornøyd med at den mistenkte mannen er pågrepet.

- Det føles som en stor seier. Jeg tenkte på å ta fram champagnen, bare synd at jeg ikke hadde det. Jeg får ta meg et glass champagne på byen, sier Reistad, som tenker å ta seg en tur på byen for første gang siden hendelsen fant sted.

- Det har vært viktig for meg å ikke sitte og ha det kjipt, føle meg som et offer. Nå føler jeg meg heller som en vinner etter å ha brukt de tilgjengelige verktøyene jeg har til å få ham pågrepet, sier Reistad, som forteller at hun er en person som har vanskelig for å holde kjeft når noe er urettferdig.

- Jeg fortjener en feiring nå! Bergens gater er litt tryggere, sier Reistad.