Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica rasende på Clinton

WASHINGTON (NTB): President Bill Clintons fremstilling av affæren med Monica Lewinsky stemmer ikke med hennes versjon. Den tidligere praktikanten i Det hvite hus var i dag tilbake i retten for nytt avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Monica var rasende over at Clinton ga henne skylden for sex på det ovale kontor. Clinton har besvart påstandene om mened ved i praksis å hevde at hun hadde sex med ham, ikke han med henne.

Alle kommentatorer finner smutthullet latterlig, men definisjonen av «seksuelt forhold» som presidenten ble konfrontert med under det rettslige avhøret i januar, kan med største velvilje forstås som om munnsex er unntatt. Lewinsky skal ha forklart at flere kroppsdeler var i berøring, og ble trolig bedt om å utbrodere hendelsesforløpet i retten i dag.

Fra vondt til verre

Hvis Clinton trodde det verste ville være over med tilståelsen og den svært forbeholdne unnskyldningen til velgerne og familien, har han tilsynelatende forregnet seg.

Hans personlige popularitet har falt med over 20 prosent denne uka, og i Kongressen må man lete med lys og lykte for å finne partifeller som støtter presidenten med noen form for overbevisning.

Oppsiktsvekkende mange aviser ber på lederplass Clinton trekke seg. Hvis ønsket om å bli kvitt ubehagelighetene ved å kvitte seg med presidenten også får feste i opinionen, øker faren for at mange partifeller i Kongressen vil desertere. Da blir utsiktene til en meningsfull utnyttelse av de to og et halvt år han har igjen i Det hvite hus, enda dårligere.

Skjulte bevis?

Mens omverdenen ryster på hodet av Starrs nærgående interesse for presidentens seksualliv, mener amerikanske jurister at den tidligere dommeren ikke har annet valg. Så lenge det er fremsatt troverdige anklager om ulovlig påvirkning av vitner, måtte justisdepartementet utvide spesialetterforskerens mandat.

Starr mistenker også presidenten for å bidra til å skjule bevis. Det skal ha skjedd ved at gaver presidenten ga Monica i løpet av halvannet års vennskap, ble tilbakelevert til Clintons sekretær Betty Currie. Det er vanskelig å forestille seg at den ideen kom fra sekretæren eller forelskede Lewinsky, og Clintons vitneprov harmonerer ifølge lekkasjer dårlig med Curries.

ANSPENT:</B> En tilsynelatende trist og anspent Monica Lewinsky forlater bilen utenfor den føderale rettsbygningen i Washington i dag, på vei inn for å gi storjuryen ytterligere opplysninger om sitt seksuelle forhold til USAs president.<br>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!