Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica som et fanget dyr

Jeg har aldri sett en revejakt, men dette må ha liknet. Monica var som et fanget dyr... Slik opplevde hotellgjestene Monica Lewinskys ankomst til fasjonable Mayflower hotell i Washington lørdag. I går fikk anklagerne i riksrettssaken mot Clinton fikk endelig møte Monica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentens anklagere avviste alle protester fra demokratene,og gjennomførte i går et mer enn to timer langt, uformelt avhør av Monica Lewinsky.

Etter møtet sa Monica Lewinskys advokat at avhøret ikke hadde resultert i at noen nye opplysninger var kommet fram.

Anklagerne hevdet på sin side at avhøret hadde vært svært nyttig, og la til at de var imponert over Monica Lewinsky, hennes intelligens og ryddighet.

Mediekaos

Da Monica Lewinsky kom til Washington lørdag, med baseballua trukket godt nedover ansiktet, ble hun nærmest flatklemt av pressefolk ved ankomsten til elegante Mayflower Hotel. Alle ville ha en bit av begivenhetene ved denne nye utviklingen i såpeoperaen rundt riksrettssaken.

Under trussel fra spesialetterforsker Kenneth Starr om fengselsstraff hvis hun ikke overholdt betingelsene i immunitetsavtalen om å la seg avhøre, hadde hun ikke noe valg, selv om hun tidligere har nektet å la seg avhøre på nytt.
Dermed har den saktmodige Starr igjen hjulpet sjefanklager Henry Hyde et skritt videre i kampen om presidentens være eller ikke være.

Velgerhat

Det Henry Hyde og hans republikanske inkvisitorer ikke bryr seg om, er at velgerne hater prosessen.
Da dramatiske Monica-bilder flimret over tv-skjermen på flyplassen i Denver lørdag, løftet ventende passasjerer knapt nok blikket.

Men da en av anklagerne, senator Trent Lott, sto fram og sa at det amerikanske folk ikke ville like at riksrettssaken bare ble avsluttet uten skikkelig diskusjon om vitner, reiste en rasende flypassasjer seg og skrek:

- Jo, det ville vi like. Dere er jo gale.
Mannen var ikke den eneste som hadde den meningen. Det fikk Dagbladet bekreftet på vei til Salt Lake City i Utah, hjemstaten til den republikanske og viktige senatoren Orrin Hatch.

I Washington er derimot alle gått av skaftet.
Ifølge Washington Post er Monica allerede nedringt av frisører og manikyrister som vil gi sine tjenester gratis. Via sentralbordet, selvsagt. Ingen slipper inn til Monica. Og Monica er taus som graven.

Revejakt

I kaoset som oppsto rundt Monicas ankomst, fryktet mange av hotellets gjester for både Monicas og reporternes liv.

{ndash}Jeg har aldri sett en revejakt før, men dette må virkelig ha vært noe som liknet. Monica var som et fanget dyr, sa en gjest og tilføyde:
- Reportere løp rett på biler for å komme nær henne. Det er det verste jeg har sett.

Viktig dag

I dag møtes Senatet for å avgjøre om det skal bli en evig lang riksrettssak, eller om man skal begynne å pakke sammen.

Senator Trent Lott har sagt at senatorene vil sende Clinton en rekke spørsmål innen i dag, men det er ennå usikkert hvem som skal svare, Clinton eller advokatene hans.

Demokraten Robert Byrd vil foreslå at saken avvises. Anklagere og forsvarere har en time til å diskutere forslaget.

Man venter også et forslag om å innkalle vitner. Forsvarere og anklagere har tre timer hver på å diskutere dette.

Det er uklart om senatorene vil tillate debatt om spørsmålene, og det er ikke klart om en eventuell debatt vil være åpen for offentligheten.

Begge forslagene må ha 51 stemmer for å bli vedtatt.

Jakten på Monica begynner å ligne en britisk revejakt sier observatører i saken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling