Monica truet Clinton

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): I et brev Monica Lewinsky skrev til president Clinton, truet hun indirekte med å avsløre deres forhold hvis han ikke hjalp henne med en ny jobb i Det hvite hus. Hun ville presidenten skulle angre at han hadde rotet til livet hennes, og minnet ham på at de var to om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blair støtter Clinton

Forakt, skuffelse og raseri

Anklagene og avvisningene

- Vil ødelegge presidenten

Dette kommer fram i Starr-rapporten, og skjedde etter at Monica var flyttet fra Det hvite hus til jobb i Pentagon.

Dypt såret

Overflyttingen skjedde like etter den såkalte sigarepisoden. Mange medarbeidere rundt Clinton ville bli kvitt den påtrengende damen.

Hun fortalte Linda Tripp at hun hadde hørt rykter om at hun var upopulær i det hvite hus og følte seg dypt såret. 6. oktober 1997 fikk Monica beskjed om at hun aldri ville få jobb i Det hvite hus igjen. Hun fikk beskjeden av Linda Tripp.
Presidenten hadde lovet å hjelpe henne med jobb etter at forholdet ble avsluttet i mai 1997, men da presidenten ikke klarte å få henne tilbake til Det hvite hus, begynte man å undersøke jobber i New York og FN.

Clintons frykt

I en telefonsamtale med Tripp sier Lewinsky hun vil ha to ting av presidenten. En unnskyldning fordi livet hennes var blitt et kaos. Og at han skulle skaffe en jobb uten at hun skulle streve for den.

Da hadde hun sendt «trusselbrevet» om at de var to om saken.

I sitt vitneprov for storjuryen sa Clinton også at han fryktet Monica Lewinsky ville fortelle om forholdet hvis han gjorde det slutt.
I månedene etter at han hadde brutt med henne, og etter hvert som mulighetene økte for at hun ville bli innkalt som vitne i Paula Jones-saken, ble hun stadig mer aggressiv.

Hun presset Clinton til å skaffe henne en utfordrende, godt betalt, jobb i New York, en oppgave Clinton overlot sin gode venn, advokat, Vernon Jordan.

DYPT SÅRET: Monica følte seg svekket og skrev et brev til presidenten der hun på det nærmeste truet ham med å avsløre deres forhold.