Monica truet Clinton

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): I et brev Monica Lewinsky skrev til president Clinton, truet hun indirekte med å avsløre deres forhold hvis han ikke hjalp henne med en ny jobb i Det hvite hus. Hun ville presidenten skulle angre at han hadde rotet til livet hennes, og minnet ham på at de var to om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Blair støtter Clinton

Forakt, skuffelse og raseri

Anklagene og avvisningene

- Vil ødelegge presidenten

Dette kommer fram i Starr-rapporten, og skjedde etter at Monica var flyttet fra Det hvite hus til jobb i Pentagon.

Dypt såret

Overflyttingen skjedde like etter den såkalte sigarepisoden. Mange medarbeidere rundt Clinton ville bli kvitt den påtrengende damen.

Hun fortalte Linda Tripp at hun hadde hørt rykter om at hun var upopulær i det hvite hus og følte seg dypt såret. 6. oktober 1997 fikk Monica beskjed om at hun aldri ville få jobb i Det hvite hus igjen. Hun fikk beskjeden av Linda Tripp. Presidenten hadde lovet å hjelpe henne med jobb etter at forholdet ble avsluttet i mai 1997, men da presidenten ikke klarte å få henne tilbake til Det hvite hus, begynte man å undersøke jobber i New York og FN.

Clintons frykt

I en telefonsamtale med Tripp sier Lewinsky hun vil ha to ting av presidenten. En unnskyldning fordi livet hennes var blitt et kaos. Og at han skulle skaffe en jobb uten at hun skulle streve for den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer