Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Monica vil vitne for løgndetektor

Washington (NTB): 24-årige Monica Lewinsky er villig til å forklare seg med løgndetektor, og ønsker å la seg undersøke av vitnepsykologer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lewinskys advokat William Ginsburg var tirsdag opptatt med sluttforhandlinger av en avtale mellom sin 24 år gamle klient og spesialetterforsker Starr. Monica er villig til å forklare seg med løgndetektor.

  Ginsburg har gitt Starr en omfattende, muntlig redegjørelse for hva Lewinsky er i stand til å forklare om forholdet til presidenten og om angivelig påvirkning for å få henne til å vitne falsk. Hun underskrev 7. januar en erklæring om at det aldri var et seksuelt forhold mellom henne og Clinton.

  Lydbåndene med 23 timers opptak av samtaler mellom Lewinsky og kollegaen Linda Tripp, forteller en helt annen historie. Derfor tilbyr hun seg å koples til løgndetektor eller undersøkes av eksperter på vitnepsykologi som kan bidra med svar på hvilken fremstilling som er sann.

Definisjoner

Clinton avviser at han hadde seksuelle forbindelser med Lewinsky og enda mer bestemt at han ba henne vitne falsk. Det siste er trolig umulig å bevise, selv om presidenten, slik hun fortalte Tripp, ba den ungde sekretæren benekte et forhold.

  Hvis Clinton, slik mange har antydet, ikke regner munnsex som «et forhold» og heller ikke som utroskap, har han sitt på det tørre. Websters store dictionary definerer også «seksuelle forbindelser» strengt som samleie.

  Dette forsvaret kan hindre straffeforfølgelse, men kanskje ikke berge embetet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!