- Monicas bankkort brukt i natt

Monicas stemor forteller at familien er på vei til en adresse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ATEN/OSLO (Dagbladet): Norges ambassadør i Hellas Sjur Larsen sier til TV2 at Monica Barstads bankkort har blitt brukt i natt.

- Det er en kjempenyhet, de beste vi har fått siden vi kom, sier Monicas stemor Kirsten Vassbø til Dagbladet.

200 euro Hun forteller at de fikk informasjonen fra den norske ambassaden.

- Ambassaden ringte oss i morges og sier at kortet har blitt brukt til å ta ut 200 euro, og pin-koden har blitt tastet inn. Vi har fått adressen og vi er på vei dit nå, sier Vassbø.

Flyvertinna Monica Barstad (26) var på ferie i Hellas da hun fredag skulle reise hjem til Norge. Men hun hadde ikke dekning på bankkortet til flybilletten hjem.

Det er også flere mislykkede forsøk på å ta ut penger fra bankkontoen hennes fredag. Dette er gjort både på flyplassen og steder i nærheten i 18-19-tiden fredag kveld.

Overvåkningsbilder Politiet håper å få bilder i løpet av kort tid fra overvåkningskameraet ved bankautomaten i Aten der savnede Monica Barstads bankkort ble brukt i natt.

- Det er Kripos som håndterer jobben med å få ut dette bevismatreialet via kolleger i Hellas. Politiet har fått bekreftet at er er slikt overvåkningsutstyr ved denne bankutomaten, og da skal det ikke ta lang tid å se om det er den savnede selv eller andre som har brukt kort, sier politiadvokat Anne Hølland i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

SMS Det siste livstegnet fra rogalendingen har vært en SMS hun sendte til sin far fredag kveld, der skreiv hun at hun hadde problemer med flyet, og at det var seint, så hun gikk og la seg.

Planen var, ifølge familien, at Monica skulle komme tilbake til Rogaland for å delta i Nordsjørittet.

Siden har familien lett desperat etter 26-åringen.

Politiadvokat Anne Hølland ved Rogaland politidistrikt har tidligere fortalt Dagbladet at de har fått utlevert informasjon fra et gresk teleselskap, og at informasjonen viser at det trolig ikke har vært aktivitet på 26-åringens telefon siden fredag, da hun forsvant.

Dagbladet kommer med mer.

Dette skjedde fredag i forrige uke:

Dette er de kjente bevegelsene fredag 7. juni da Monica Barstad sist ble ble sett i Aten:

- kl. 06 lokal tid (05 norsk): blir hentet av drosje på Merida Hotel og kjørt til flyplassen 17 kilometer unna for å rekke et tidlig fly til Norge, betaler sjåføren.

- ca. kl. 07 lokal tid: ikke dekning på bankkortet til å betale 4 600 kroner (600 euro) for flybilletten som hotellet har booket, reisen til Norge blir kansellert.

- kl. 12.32 lokal tid (11.32 norsk): sender sms hjem til venninne og Norwegian-kollega i Stavanger, som hun var på spontan ferietur sammen med i Aten i fire dager fram til 30. mai. Forteller at hun er i Aten og tar kontakt snart. Det skjer ikke.

- ca. kl. 15 lokal tid: skal være observert på flyplassen i Aten av norske reisende etter at savnetmeldingen med bilder var kjent i norske nettaviser. Faren fikk vite tre dager seinere at hun hadde forhørt seg på flyplassen om flybillett til Santorini utpå dagen fredag.

- kl. 16 lokal tid: hos frisør Agelika Faita på flyplassen for å vaske og stelle håret.

- ca 18.30 lokal tid: prøver å kjøpe ferjebillett til Santori, har ikke penger på kortet, opplyser reisebyrå-ansatt til Stavanger Aftenblad.

- ca. 18 - 19 lokal tid: flere mislykkede forsøk på å ta ut kontanter fra minibanker på flyplassen og andre steder i Aten.

- kl. 22.46 lokal tid (21.46 norsk): sender sms fra egen telefon til faren i Norge om at det er trøbbel med fly og at hun går og legger seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer