Monicas hevn

NEW YORK (Dagbladet): Monica Lewinsky pakket koffertene og forlot New York i går med en feit bok- og tv-kontrakt i lomma. Ifølge New York Post dreier det seg om et sjusifret dollarbeløp. Biografen til prinsesse Diana, Andrew Morton, skal skrive boka om Monica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FAMILIEBILDE: Monica flankert av stefar Peter Strauss og Marcia Lewis.


SMIL DA VEL: Du har jo nettopp signert en millionavtale og fått det som du vil.

Andrew Mortons bok om prinsesse Diana, «Diana: Her true story», gjorde Diana til helgen i England og resten av verden. Årsaken var at Diana hadde sendt ham lydbånd som avslørte hvor ulykkelig hun var i ekteskapet med prins Charles og med den kongelige familien. Alle synes synd på Diana etter å lest boka, særlig fordi behandlingen av henne ble avslørt som følelseskald og grusom.
Nå satser Monica på, ifølge New York Post, at Andrew Mortons magiske penn skal snu det amerikanske folkets mening om henne. Så langt er Monica ikke særlig populær.


SMIL DA VEL: Du har jo nettopp signert en millionavtale og fått det som du vil.

Luguber og slu


Monica vil ut av rollen som luguber elskerinne, naiv jente eller en sleip praktikant som lurte Clinton opp i stry for å tjene seg rik. New York Post hevder at Monica håper å bli USAs mest elskede kvinne når boka kommer ut i februar neste år.
Slår ikke magien til, vil Monica i det minste få dekket advokatregningene, som er på over 15 millioner kroner.
Forlaget Simon & Schuster ga ut Andrew Mortons to utgaver av Diana-boka, men har gitt uttrykk for at de ikke er interessert i Monica. Årsaken kan være at de skal gi ut en bok av Hillary Rodham Clinton. Ironisk nok skriver Hillary om kjæledyr. Boka - «Monica's Story» - skal utgis parallelt både i USA og Storbritannia av henholdsvis forlagene St. Martin's Press og Michael O'Mara Books. Ifølge nyhetsbyrået Press Association er bare den britiske avtalen verd rundt 12 millioner kroner.
- Hun liker ideen om en forfatter som er vant til å skrive sympatiske bøker om kvinner som har forhold til mektige menn, sier forleggeren Michael O'Mara som har forhandlet fram avtalen. Andrew Morton og Monica har allerede møtt hverandre, og kjemien mellom dem skal være svært god.
For å få skikkelig fart på boksalget, lar Monica seg intervjue av ABCs Barbara Walters ved utgivelsen. Og ABC får rettighetene for hele Nord-Amerika uten å betale Monica en krone. Utenlandske rettigheter, derimot, kan Monica selge for hva hun vil og kan tjene grovt.
Oprah Winfrey nektet å betale en krone, og andre tv-kanaler som har siklet etter å avsløre Monicas stemme, har tapt for ABC. Engelske Channel 4 har også vært blant de interesserte.
Spesialanklager Kenneth Starr må godta at Monica snakker til Barbara Walters. Det ligger i den juridiske avtalen han laget med Lewinsky. Men ingen tror Starr vil hindre mer sexprat om USAs president.

Monicas stemme


Hvor interessant Monicas stemme blir i februar er uvisst. I morgen frigis lydbåndopptakene til Linda Tripp, og radio- og tv-kanaler vil sikkert trette amerikanerne med «damepraten» deres i ukevis. Alle vet hva Tripp og Lewinsky snakket om. Nå er det Monicas stemme det handler om.
For en uke siden fikk restaurantgjester oppleve en høyrøstet Monica på en av de eksklusive restaurantene i New York. Da det dukket opp pressefolk og fotografer midt i lunsjen hun hadde med mamma Marcia Lewis ble Monica rasende.
- Stemmen hennes var moden, ikke pikeaktig og tynn, avslørte gjesten.

Skandalens vinnere


Nyhetene om at dollarene nå vil regne over Monica, kommer få dager etter at Paula Jones fikk rundt sju millioner kroner av president Bill Clintons advokater. Beløpet setter punktum for Paulas anklager om at Clinton trakasserte henne seksuelt da han var guvernør i Arkansas.
Selv Bill Clinton har gått ut som vinner etter ti måneders fokus på alt annet enn politikken han bedriver. Den største taperen er Newt Gingrich og hans republikanske parti. Gingrich måtte trekke seg fra USAs tredje mektigste posisjon i politikken, ordførerjobben i Representantenes hus. Partiet slikker nå sine sår etter valgnederlaget 3. november.
PRINSESSE: Slik ble hun fotografert denne uka: Gjemt bak store tykke klær, med lua ned i pannen og litt for mange trøstemåltider i kroppen, skal Monica Lewinsky arbeide hardt for å bli USAs prinsesse Diana, slik hun selv så gjerne vil.