Monika-saken: - Moren følte seg truet av ekssamboeren

Skal har ringt fra hemmelig nummer og sendt truende e-post.

ENGASJERT:  Advokat Stig Nilsen er bistandsadvokat til Kristina Sviglinskajas, i den såkalte Monika-saken. Han var ikke fornøyd med politiets arbeid i saken, så han engasjerte privatetterforsker til å se over saken på nytt, som igjen førte til at saken ble gjenopptatt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet.
ENGASJERT: Advokat Stig Nilsen er bistandsadvokat til Kristina Sviglinskajas, i den såkalte Monika-saken. Han var ikke fornøyd med politiets arbeid i saken, så han engasjerte privatetterforsker til å se over saken på nytt, som igjen førte til at saken ble gjenopptatt. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Stig Nilsen er bistandsadvokat til Kristina Sviglinskajas, moren til Monika (8), som ble funnet død i november 2011.

For kort tid siden ble hennes 32 år gamle ekssamboer pågrepet og siktet for forsettlig drap på åtteåringen.

Tidligere i dag kunne Dagbladet fortelle at litaueren skal ha sendt flere e-poster til Kristina der han har krevde å få penger. Det skal ha skjedd etter at han flyttet ut av sokkelleiligheten de delte våren og sommeren 2011.

Følte seg truet Nå kan Dagbladet avsløre at Kristina, som akkurat nå befinner seg i Litauen, har følt seg truet av 32-åringen gjentatte ganger etter dødsfallet.

- Ja, hun følte seg uten tvil truet av sin tidligere samboer, og følte seg absolutt ikke trygg i den situasjonen hun var i, sier advokat Nilsen til Dagbladet.

Bistandsadvokaten opplyser at fordi det saken nå er under etterforskning, ønsker han ikke å uttale seg nøyaktig om hva som gjorde at hun følte seg truet.

- Av etterforskningsmessige hensyn ønsker jeg ikke å gå inn på hvilke punkter dette dreier seg om. I hvert fall ikke på nåværende tidspunkt så tidlig i politiets etterforskning, sier Nilsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer