Monika-saken ble sparket politidirektøren trengte

Tar selv regninga når ny gruppe for kriminalsaker opprettes.

VIL OPPKLARE FLERE SAKER:  Politidirektør Odd Reidar Humlegård har ambisjon om at den nye spesialgruppa vil føre til flere oppklarte kriminalsaker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL OPPKLARE FLERE SAKER: Politidirektør Odd Reidar Humlegård har ambisjon om at den nye spesialgruppa vil føre til flere oppklarte kriminalsaker. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette er noe som jeg har tenkt på en stund og som lenge har ligget i lufta hos politiet. Monika-saken er det som var utløsende for at vi nå valgte å opprette en slik gruppe, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til Dagbladet, etter dagens samlede orientering for pressen hos Politidirektoratet. 

- Nå går vi fra ord til alvor. Det er viktig at politiet får et miljø til å fordype seg i alvorlige saker, sier han. 

Permanent gruppe  Politidirektoratet oppretter en egen, permanent spesialgruppe som skal etterforske kriminalsaker. Politidistriktene vil da kunne sende saker de ikke kommer videre med til en sentral instans der den blir sett på med nye øyne. 

Politiet er blitt sterkt kritisert for at nettopp det ikke var tilfelle da Hordaland-politiet henla saken der åtte år gamle Monika Sviglinskaja i 2011 var blitt funnet død i en leilighet i Sund kommune i Hordaland. Da saken senere havnet på politiets bord, ble den besluttet å ikke gjenopptas av de samme etterforskerne som hadde henlagt den.

Nå skal det altså forandringer til. Humlegård har selv hatt ansvar for enkeltsaker under sin tid i Kripos. Etterforskerne har fra før tatt tak i gamle saker når de har hatt kapasitet til det: 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer