Monikas mor i retten: - Jeg ønsker rettferdighet

Kristina Sviglinskaja forklarer seg om sitt forhold til sin avdøde datter Monika (8) i Nordhordland tingrett.

FORKLARER SEG: Kristina Sviglinskaja får hjelp av bistandsadvokat Stig Nilsen når hun blir eksaminert om sitt forhold til tiltalte og sin datter Monika (8). Foto: Leif Stang/Dagbladet
FORKLARER SEG: Kristina Sviglinskaja får hjelp av bistandsadvokat Stig Nilsen når hun blir eksaminert om sitt forhold til tiltalte og sin datter Monika (8). Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Monikas mor, Kristina Sviglinskaja, har i dag svart på spørsmål fra forsvarer Aasmund Sandland. I går stilte han spørsmål om hennes tidligere kjæreste- og samboerforhold med menn fra hjemlandet Litauen og spesielt hennes forhold til drapstiltalte Donatas Lukosevicius.

I dag har Sandland blant annet stilt spørsmål om hun har fortalt om detaljer i saken til bekjente slik at sensitiv informasjon også kan ha nådd fram til tiltalte i saken.

Donatas Lukosevicius (34) er tiltalt for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja i hennes hjem i Sund kommune 14. november 2011. Han er også tiltalt for innbrudd og tyveri av en mobiltelefon, halskjeder, armbånd, øredobber, ringer og en «Lady Million» parfyme fra Kristina Sviglinskaja.

I tillegg kommer tiltalepunkter om trusler og krenkende adferd ved at han skal ha sendt forskjellige eposter og andre meldinger til Monikas mor, blant annet for å presse ut penger fra henne.

Forsvarer Sandland spør om Monika ble funnet i de samme klærne som hun hadde på seg da hun la seg kvelden før hun ble funnet død.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer