Monkey business

Apemannen i India led en naturlig død i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at fire indere har blitt drept under flukt fra den såkalte apemannen, har politiet funnet ut at nok er nok. De avliver apemannen - som myte.

Apemannen har i over en uke skremt bokstavelig talt livet av fire indere og skremt vettet av resten av innbyggerne i millionbyen New Delhi. Godt akkompagnert av byens politikorps som har sendt ut flere makabre etterlysningstegninger av apemannen, har også den internasjonale pressen kastet seg over historien mens apemannen fortsatt er varm.

En god historie kan likevel være farlig:

En mann falt ned en balkong og døde da han flyktet fra det han trodde var apemannen.

En gravid kvinne falt hysterisk ned en trapp etter å ha blitt skremt av det hun trodde var den snikende apemannen.

Historien var dessverre alt for god til å være sann. Nå går indisk politi ut og sier at det aldri har eksistert en apemann, og 12 personer har blitt arrestert for å ha levert falske meldinger og bidratt til massehysteri og ryktespredning.

Bandar aayaa

En 26 år gammel mann ble arrestert for å ha ropt ut «bandar aayaa... bandar aayaa», direkte oversatt til det alarmerende «apen kommer... apen kommer». En annen person ble arrestert for å ha ringt til politiet fra sin mobil om et overfall, men da samtalen ble oppsporet hevdet mannen at apemannen selv ringte inn meldingen etter å ha stjålet mobiltelefonen hans. Sju andre mennesker har blitt arrestert, etter å ha blitt overfalt av det de selv mener var apemannen. Men legene mener de fleste av skadene er selvpåførte.

Etter at politiet satte i gang offensiven mot ryktespredere og falske meldinger har antall rapporterte møter med apemannen blitt kraftig redusert, melder indisk politi.

Snipp, snapp, snute...

- Våre undersøkelser viser at det aldri har eksistert et slikt vesen. Det handler om rykter som har spredt seg som ild i tørt gress, sier en av politiets spesialgruppe til Times of India.

Og dermed var det snitt, snapp, snute for den urbane versjonen av den avskyelige snømannen Jeti. Som de fleste eventyr ender denne historien også godt. Innbyggerne i de fattige delene av New Delhi har fått den skralle strømforsyningen oppgradert for å sørge for gatelys når nattens mulm og mørke faller på.

LITEN SPRETTEN KAR: Her er to av bildene indisk politi har sendt ut av apemannen.
FANTOMTEGNING: Denne tegningen skal være en fantomtegning av apemannen.