Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mons gir fuktig nyttårsaften

Men den sterke nedbøren avtar i ettermiddag.

VÅTT OG GLATT: En bil sitter fast i sørperas på E6 mellom Bjerka og Finneidfjord. Ekstremværet Mons slo i går kveld innover Helgeland. 
Foto: Arne Forbord / Rana Blad / NTB scanpix
VÅTT OG GLATT: En bil sitter fast i sørperas på E6 mellom Bjerka og Finneidfjord. Ekstremværet Mons slo i går kveld innover Helgeland. Foto: Arne Forbord / Rana Blad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 24-timersperioden fra i dag tidlig til i morgen tidlig vil det komme mellom 40 og 100 millimeter nedbør i Namdalen, Helgeland, Sør-Salten og på Saltfjellet. Det melder Meteorologisk institutt.

Ytre strøk Det meste av nedbøren vil komme i ytre strøk av Helgeland, men intensiteten kommer til å avta fra i ettermiddag, først i sør.

Mildvær og mye regn vil likevel fortsatt føre til stigende vannføring, noe som kan medføre omfattende oversvømmelser på utsatte steder, ifølge ekstremvarselet.

Holder seg mildt Et høytrykk ligger i ro over Storbritannia og Frankrike, noe som fører til lavtrykksaktivitet mellom Island og Barentshavet. Lavtrykket fører vedvarende mild og fuktig luft inn mot kysten av Norge. (NTB)

Lik Dagbladet på Facebook