SKUTT I MAGEN: Mons ble skutt i magen med luftgevær, men overlevde. Lekekameraten Simba måtte avlives. Foto: Privat
SKUTT I MAGEN: Mons ble skutt i magen med luftgevær, men overlevde. Lekekameraten Simba måtte avlives. Foto: PrivatVis mer

Mons og Simba ble skutt med luftgevær på Nærbø. Mons overlevde, Simba måtte bøte med livet

Kattemishandling på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er veldig lei meg og forbanna, sier katteeier Jona Bjørk Jonsdottir til Dagbladet.

For nesten to uker siden merket Jona at katten deres Mons oppførte seg unormalt og hadde endret atferd. Han var kosete, noe han ikke pleier å være, han spiste ikke og han hang med hodet og halen, skriver Jærbladet som først omtalte saken.

Jonsdottir varslet ektemannen Øystein Helvik Høiland om at noe måtte være galt.

- Etter tre dager bestemte vi oss for å ta med han til veterinæren som ga oss de hårreisende nyhetene, sier Øystein til Dagbladet.

Skutt i magen

Ti år gamle Mons hadde blitt skutt med luftgevær i magen. Kulen skapte store infeksjoner, og var bare noen millimetere fra ribbeina, forteller Øystein.

- Vi fikk valget mellom å avlive han eller forsøke å ta ut kula. Vi bestemte oss for å redde han, men dersom kula hadde truffet ribbeina, hadde veterinæren vært nødt til å avlive han, sier han.

Mons går nå på antibiotika og er heldigvis på bedringens vei, men ekteparet forteller at han har blitt lettskremt og engstelig overfor fremmede.

Ifølge Jærbladet var det så vidt han ville komme frem fra under sofaen, da avisa var på besøk hos ekteparet på Nærbø.

- Det er veldig vondt å se han lide, sier Jona.

Lekekameraten Simba avlivet

Dette er ikke første gang familien opplever kattemishandling. For to måneder siden opplevde foreldrene til Øystein, som bare bor et steinkast unna, det samme sjokket.

Familien Høilands katt Simba ble også skutt med luftgevær.

- Simba ble funnet krypende under en bil, og vi så med en gang at det var noe som ikke stemte. Jeg tok med han til dyrlegen og der fant vi ut at at venstre lårben hadde mange og kompliserte brudd, beinet var knust i flere biter og vi besluttet å avlive han på grunn av skadeomfanget, sier Kjell Terje Høiland til Dagbladet.

Høiland anmeldte hendelsen til politiet kort tid etter avlivingen, men tre uker senere ble saken henlagt.

- Det er trist at saken blir henlagt, men jeg mener likevel at det var riktig å anmelde. Hvis man en gang i framtiden skulle finne en som har gjort dette, så har man flere saker på han, sier Høiland.

Jona og Øyestein har foreløpig bare tipset politiet om mishandlingen mot Mons, og vurderer om de skal anmelde forholdet.

- Dette er veldig alvorlig og vi håper at folk i nabolaget er litt på vakt i tiden fremover. Neste gang kan det hende at kula treffer et barn, sier Jona.