- Monsens blod er et av de aller mest forurensede forskerne har sett

Blodprøven som kan bevise Lars Monsens flåttsykdom.

OMSTRIDT SYKDOM: Selv er ikke Lars Monsen i tvil om at det er borrelia han har. Andre mener å være mer usikre. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet
OMSTRIDT SYKDOM: Selv er ikke Lars Monsen i tvil om at det er borrelia han har. Andre mener å være mer usikre. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en stor artikkel om borrelia trykker det norske forskningsmagasinet Apollon i sitt neste nummer et mikroskopbilde av en blodprøve fra Lars Monsen. Ifølge magasinet viser bildet at Monsens blod er fullt av borreliabakterier.

«Blodet hans er et av de aller mest forurensede som forskerne har sett. Det er fullt av bakterier og andre urenheter. Den norske villmarks- og ekspedisjonsfareren har en tung infeksjon i kroppen som blant annet skyldes borreliabakterier», heter det i Apollon, som utgis av Universitetet i Oslo.

Dette er i strid med det lege og epidemiolog Preben Aavitsland skrev i Dagbladet forrige uke - nettopp at Monsen ikke har borreliose.

Bildet av Monsens blodprøve er tatt av biologene Morten Laane og Ivar Mysterud ved Universitetet i Oslo, som har studert blodet til et stort antall personer som mistenker at de er kronisk syke etter flåttbitt. De har nemlig utviklet en metode der de ved hjelp av klassisk mikroskopi mener å kunne påvise bakteriene direkte i blodet.  Holder appell - Lars Monsens blod er fullt av bakterier, og siden han fortsatt er syk er det vel ikke noen særlig dristig konklusjon å anta at det er borreliabakterier han har. Han har mange av dem, sier forsker og grunnbiolog Ivar Mysterud ved Universitetet i Oslo til Dagbladet, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer