Monster-invasjon

SANDE i Vestfold (Dagbladet): Slimete snegler så store som 20 centimeter har invadert hagen til Hugo Fuglstad og Hege Benedikte Vang. Sneglene formerer seg lynraskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iberia-sneglen, eller mordersneglen som den også kalles, kan faktisk spise opp hagen din før du har fått sukk for deg. Sneglen, som for første gang ble observert i Norge i 1988, er selvbefruktende og formerer seg derfor med et lynraskt tempo.

Slimete

Det gikk kaldt nedover ryggen på Hege Benedikte Vang da ektemannen Hugo Fuglstad fant 12 kjempesnegler, liknende på babyhuggorm, i hagen mandag kveld. De sleipe og slimete gigantsneglene hadde tatt et godt jafs av både bringebærene og jordbærene til familien.

- Da jeg våknet i går, så for meg et skrekkscenario der hele hagen var overfylt av de ekle sneglene, men hittil i dag har jeg bare funnet tre, sier Fuglstad og tar opp fangsten fra ei gul plastbøtte.

Kommet for å bli

- Sneglen er slimete og iskald, opplyser han.

- Pappa, jeg vil holde, sier sønnen Tord Markus (8).

I hagen til familien i Platåveien i Nordre Sande ligger inntørka snegler etter mandagens utrydding. Bordsalt er et effektivt utryddelsesmiddel.

Ifølge Morten Bronndal, som er avdelingsleder ved biologisk institutt ved Universitet i Oslo, vil også naboene bli invadert av mordersneglene.

- Det eneste de kan gjøre, er å avlive sneglene så fort som mulig. Brenn dem eller legg dem på et glass med sprit, oppfordrer Bronndal.