Monsterbølgen kom rett mot Odd-Karl: - Grusomt

Odd-Karl Stangnes skulle egentlig bo på Skjervøyskjæret i Troms i et år, men tror likevel han har oppnådd noe av poenget med oppholdet etter helgas dramatikk.

DRAMATISK: Odd-Karl Stangnes og hunden Jesper har evakuert inn i et batterirom i et fyrtårn etter at en bølge slo inn i hytta de bor i. Redningsselskapet måtte avlyse evakueringen av dem da de ikke kom til grunnet vær og sjø. Video: Redningsselskapet. Bilder. Aleneihavgapet.blogg.no, Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga måtte den tidligere toppfotballspilleren Odd-Karl Stangnes (51) reddes fra skjæret han flyttet til for rundt to måneder siden, etter voldsomt uvær.

Nå snakker han ut om den skremmende opplevelsen, etter at redningsmannskaper endelig fikk reddet ham fra steinknausen i havet utenfor Skjervøy i Troms søndag.

Han skulle egentlig bo i ei fastboltet hytte på skjæret, men måtte flykte opp i batterirommet på det lille fyrtårnet på skjæret natt til lørdag. Da hadde uværet allerede blåst kraftig i et døgn.

- Den natta skulle det være verst. Jeg satt og observerte hele veien. Klokka 01.45 natt til lørdag traff vann fra bølgene hytta, uten at det var noe dramatikk. Bølgene skulle stige med to meter. Jeg tok en vurdering der og da. Jeg pakket og kastet Jesper (hunden, journ.anm) i ryggsekken. Så gikk jeg opp i lykta. Der varslet jeg kjæresten min om at jeg var i god behold, men at jeg hadde evakuert til lykta, forteller han til Dagbladet.

Han hadde allerede forberedt fyret med madrass, sovepose og proviant.

Så hytta forsvinne

Bare noen timer senere, litt etter klokka tre natt til lørdag, ser han bølgene ta hytta med seg til havs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer