«Monsteret fra Utøya»

Slik dekker internasjonale medier Norges største straffesak siden andre verdenskrig.

VERDEN RUNDT: Internasjonale medier vier stor oppmerksomhet til Anders Behring Breiviks første dag i retten. Foto: Jacques Hvistendahl
VERDEN RUNDT: Internasjonale medier vier stor oppmerksomhet til Anders Behring Breiviks første dag i retten. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Interessen for straffesaken mot Anders Behring Breivik, som startet i dag morges i Oslo tinghus, er enorm rundt om i verden.

Det finnes nesten ikke et utenlandsk mediehus som ikke har saken mot massemorderen som hovedoppslag i formiddag.

Ved Tinghuset og i tilliggende pressesentre er det et mannsterkt internasjonalt pressekorps som melder hjem om den rettslige prosessen i Norge.

Britiske Telegraph gjør et poeng ut av at det tok nesten like lang tid å lese opp navnene på de drepte i retten som det tok Anders Behring Breivik å drepe dem. Som så mange andre vier avisa sitt hovedoppslag til saken mot massemorderen.

«Monster» Tyske Bild Zeitung går kanskje lengst i å tegne et djevelbilde av Anders Behring Breivik. Under overskriften «Monsteret Breivik viste retten knyttneven», har avisa «Prosessen mot massemorderen fra Norge» som sitt hovedoppslag i sin nettutgave.

Den tyske avisa refererer også til Breivik som «monsteret fra Utøya».

Også britiske BBC er blant de største mediehusene som i dag vier sitt hovedfokus til den norske massemorderen, dog mindre billedlig enn den tyske tabloidavisa. «Breivik til retten for massedrapene  i Norge», heter det hos britene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer