Hetebølge i Europa:

«Monsteret» har truffet

Hetebølgen «Charon» har presset seg opp fra Nord-Afrika og inn til Sør-Europa.

EUROPAS SVARTE BELTE: Prognosen viser mandag 17.07.23 klokka 14. Foto: Meteored
EUROPAS SVARTE BELTE: Prognosen viser mandag 17.07.23 klokka 14. Foto: Meteored Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye hetebølgen «Charon» er døpt av italienske meteorologer etter et mytologisk vesen som fraktet sjeler til underverdenen.

Høytrykket er ventet å presse temperaturene oppover igjen til over 45 grader i deler av Italia neste uke, skriver Sky News søndag ettermiddag.

- Vi trenger å forberede oss på en kraftig hetebølge, som dag etter dag vil ramme hele landet, advarer Italias meteorologiske institutt Meteo.it søndag.

De advarer om at noen steder vil eldgamle varmerekorder bli knust. Søndag har hetebølgen beveget seg fra Nord-Afrika opp til det europeiske kontinentet, og vil bli værende der.

- Hold dere inne!

Den italienske helseministeren Orazio Schillaci advarer turister mot å besøke den verdensberømte turistattraksjonen Colosseum. Det er på grunn av den Romas svimlende 43 grader, melder den italienske av avisa Messaggero søndag. Helseministeren oppfordret også alle til å holde seg inne mellom klokka 11 og 18.

I flere italienske storbyer mener helsemyndighetene at heten er så intens at den utgjør en trussel for alle som oppholder seg der, og det er sendt ut farevarsel på rødt nivå, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Rødt farevarsel

Søndag økte antallet fra 15 til 16 store italienske byer med rødt farevarsel, oppdaterte Ansa søndag.

I Spania advarer meteorologene om risiko for skogbranner, og opplyser at temperaturer vil neppe falle under 25 grader. Noe som kan gjøre det vanskelig å sove om nettene, skriver Sky News.

Hetebølgen i Spania forsterkes fra mandag, med temperaturer som vil nå opp mot 44 grader i Guadalquivir-dalen, nær Sevilla, melder spanske meteorologer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer