Grunn til å juble:  Christian Ringnes har gjort en skikkelig kule på investeringen i hotellselskapet Pandox. Foto: Halvor Solhjem Njerve / Dagbladet
Grunn til å juble: Christian Ringnes har gjort en skikkelig kule på investeringen i hotellselskapet Pandox. Foto: Halvor Solhjem Njerve / DagbladetVis mer

Monstergevinst på hotellinvestering

Eiendomsspar får en gevinst på utrolige 7,5 milliarder på børs-noteringen av Pandox, men det trigger ingen børsnotering av Eiendomsspar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Det er ikke så mye rabatt i Eiendomsspar-aksjen. Den har steget kraftig i verdi det siste halve året, for aksjonærene har vært kjent med Pandox-verdiene, sier adm. direktør i Eiendomsspar, Christian Ringnes, til Finansavisen.

I går kunne han meddele omverden at nedsalget i forbindelse med Pandox-børsnoteringen ga over 1,8 milliarder kroner i gevinst. Regner man inn også verdien av aksjene de fortsatt eier, er gevinsten smått utrolige 7,5 milliarder kroner. Like mye får Christian og Helene Sundt som eide Pandox 50/50 med Eiendomsspar før børsnoteringen.

- Det er ganske utrolig, vi hadde ikke sett for oss det, sier Ringnes til Finansavisen.

Pandox eier 104 hoteller med snaue 22.000 rom i åtte land. Hovedkontoret er i Sverige og selskapet ble i mai notert på Stockholmsbørsen til en aksjekurs på 106 svenske kroner, hvilket verdsatte egenkapitalen i selskapet til 15 milliarder svenske kroner. I går ble aksjen handlet på 118,24 svenske kroner like før klokken fem.

- Det er ikke planer om å børsnotere selskapene dine?

- Nei. Det diskuteres jevnlig, men det å være børsnotert innebærer helt andre måter å jobbe på, blant annet med informasjon, så vi oppfatter det som en fordel å ikke være børsnotert i et lite marked som det norske, sier Ringnes til Finansavisen.

- Det er ingen aksjonærer som har ytret ønske om det?

- Nei, det er ingen planer om det nå.

Flere nyheter

Isabelle Ringnes: Jeg er feminist
Ringnes: Vi som lykkes har dette til felles  Dumpet av Christian Ringnes