Monsterjeger mot hvit heks

En svensk monsterjeger og en hvit heks har braket sammen ved Loch Ness.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske Jan Sundberg, fra the Global Underwater Research Team, er ved Loch Ness i Skottland, for å jakte på den berømte sjøormen «Nessie».

Sundberg, som tidligere har jaktet på Seljordsormen - uten hell, har tenkt å bruke et fem meter vidt garn og en ny type sonar i jakten på «Nessie».

Kevin Carlyon, høyesteprest for de hvite heksene i Storbritannia, har imidlertid lyst en beskyttelse over sjøormen «Nessie», slik at svensken ikke skal finne henne.

Hvis sjøormen blir funnet skal britiske forskere ta DNA-prøver fra henne, og deretter slippe henne tilbake i innsjøen.

- Ingen skade vil skje, dere kommer fortsatt til å ha henne. Vi skal ikke ta henne med til Sverige, selv om vi gjerne skulle ønsket det, sier Sundberg til skottene.

Jurassic Park

Høyesteprest Kevin Carlyon lar seg imidlertid ikke berolige av Sundberg, og har derfor lyst en beskyttelse over Nessie.

- Vi ønsker ikke at Nessie, som er en del av den britiske arven, skal ende opp i et dustete svensk Jurassic Park-liknende tema-park, sier Carlyon.

Sundberg har på sin side bedt Carlyon om å holde seg borte fra Loch Ness. Han begrunnet det med at han som seriøs vitenskapsmann ikke ønsket å bli assosiert med en type som høyestepresten.

<B>BESKYTTER NESSIE: </B>Høyestepresten for de hvite heksene, Kevin Carlyon, sammen med sin kone Sandie Jeffery. <p>Foto: SCANPIX
<B>JAGER NESSIE: </B>Den utrettelige svenske monsterjegeren Jan Sundberg (til høyre). <p>Foto: SCANPIX